Hirdetés
. Hirdetés

Milyen lesz a jövő internete?

|

Májusban egy hétig Budapest lesz a világháló központja. A konferencia magját képező rendezvényre lehet még jelentkezni, a részvételi díj 150 euró.

Hirdetés

Május 16-19. között Budapesten rendezik meg a Future Internet Week rendezvénysorozatot. A jövő internetjével foglalkozó eseményen a résztvevők megismerhetik az Európai Unió által támogatott kutatás-fejlesztési programokat és projekteket, azok eredményeit, továbbá az EU jövőbeli kutatásokkal kapcsolatos elképzeléseit. Az összességében öt rendezvényből álló Future Internet Week koordinátora a Nemzeti Innovációs Hivatal.

A rendezvénysorozat kiemelkedő eseménye a háromnapos Future Internet Assembly (FIA). Május 17-én szakpolitikai kérdésekkel foglalkozó előadások hangzanak el; az előadók arra keresik a választ, hogy a jövő internetjével foglalkozó kutatások miként szolgálják az EU2020 Stratégiában és annak kiemelt kezdeményezéseiben megfogalmazott célkitűzéseket. Ezen a napon a rendezvény látogatása ingyenes, regisztrációhoz kötött. Május 18-án és 19-én összesen 12 szekcióban hangzanak el előadások az EU által kiemelt kutatás-fejlesztési területeken folyó tevékenységekről. Néhány téma: tartalom-központú hálózatok, biztonság és használhatóság, az interaktív média tapasztalatai. A két napra a részvételi díj 150 euró. A FIA szervezője a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület.

Európa a hetedik Kutatási Keretprogramban (FP7) elkötelezte magát az infokommunikációs technológiák kutatásának támogatása mellett. Erre a célra 2007-2013 között 9,1 milliárd eurót bocsátott rendelkezésre. E területen belül a jövő internetjének kutatása - stratégiai jelentőségénél fogva -- kiemelt támogatást kapott. Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium stratégiai államtitkára kiemelte: itt az alkalom, hogy minél több hazai kutató és fejlesztő vegyen részt a rendezvényen, ami 2008-as indulása óta most érkezett meg Budapestre. A magyar kormány azt is nagyon fontosnak tartja, hogy a hazai kis- és középvállalkozások mint alkalmazók is használják az új internetet.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.