Hirdetés
. Hirdetés

Betilthatják a Samsung táblagépét

|

Az Apple hosszas pereskedést követően elérte, hogy az illetékes amerikai bíróság lehetővé tegye a Samsung Galaxy Tab 10.1 forgalmazásának betiltását az Egyesült Államokban.

Hirdetés

Lucy Koh, az Egyesült Államok észak-kaliforniai kerületi bíróságának bírája kedden kihirdetett előzetes végzésében lehetővé tette a Samsung Galaxy Tab 10.1-es táblagépe amerikai forgalmazásának betiltását. Az exporttilalmat az Apple kezdeményezte: a cupertinóiak szerint a koreai gyártó tabletje sérti az iPad szabadalomvédett designját.

Az ítélet nagy győzelmet jelent az Apple számára; a Google Android operációs rendszere és az azt használó eszközök gyártói ellen még maga Steve Jobs, a kaliforniai cég tavaly elhunyt alapító-vezérigazgatója hirdetett „termonukleáris háborút”.

Koh saját korábbi ítéletét bírálta felül: egyszer már elutasította az Apple exporttilalomra vonatkozó indítványát. A fellebbviteli bíróság azonban az iPad gyártójának javára döntött, így a bírónő is kénytelen volt változtatni az álláspontján.

Az értékesítési tilalom hatályba lépésének feltétele, hogy az Apple kötelezvényben vállalja, 2,6 millió dollár értékben jótáll a Samsung esetleges veszteségeiért abban az esetben, ha később bebizonyosodik, hogy a bíróság téves ítéletet hozott.

„A Samsungnak természetesen joga van ahhoz, hogy versenyezzen; ahhoz azonban nincs joga, hogy tisztességtelen eszközökkel versenyezzen és szabadalomsértő termékkel árassza el a piacot” - írta az ítélet indoklásában Koh.

„A Samsungnak bizonyára pénzügyi veszteségeket okoz majd a végzés hatályba lépése, de a bíróság korábbi megállapításainak fényében azok a veszteségek, amelyeket az Apple-nek okoz, hogy a Samsung jogsértő termékeivel kell versenyeznie a piacon, nagyobb súllyal esnek a latba” - fejtette ki a bírónő.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.