Hirdetés
. Hirdetés

Bevásárol az Ericsson

|

A svéd távközlési óriás a Telcordia Technologiest vásárolja meg 1,15 milliárd dollárért, segítségével a hálózati optimalizáló rendszerek terén erősít.

Hirdetés

Az Ericsson kedden jelentette be, hogy potom 1,15 milliárd dollárért megvásárolja az amerikai Telcordia Technologies nevű vállalatot. A svéd távközlési cég gyakorlatilag egy befektetési alaptól vásárolja meg a Telcordia 100 százalékát, a tranzakció a várakozások szerint a negyedik negyedévben fejeződik be.

A Telcordia Technologies megvásárlásával a svéd cég a működést támogató rendszerek és a vállalati támogató rendszerek területén erősíti pozicióit. Ezeket a rendszereket a hálózati optimalizálás területén és a valós idejű számlázásban használják.

Az Ericsson szerint a felvásárolt cég tökéletesen illeszkedik meglévő hálózati berendezés és szolgáltatás portfóliójához. A felvásárlással a svéd cég ugyanakkor megerősíti észak-amerikai jelenlétét, ahol nemrég jelentették be, hogy a Clearwire szolgáltató az Ericssonra bízza hálózatának menedzselését hét évre. A Sprint mellett így ez a második nagy szolgáltató, akit a svédek menedzselnek.

Az Ericsson-nak van honnan kifizetnie az 1,15 milliárd dolláros vételárat, miután csupán 2011 első negyedévében 4,1 milliárd svéd koronás (0,6 milliárd dollár) nyereséget mutatott fel, nem túl nyereséges időszakot hagyva ezzel maga mögött.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.