Hirdetés
. Hirdetés

Bill Gates a leggazdagabb, feljött Zuckerberg

|

Nincs meglepetés: továbbra is a Microsoft alapítója amerikai leggazdagabb embere.

Hirdetés

A Forbes frissen közzétett listája alapján továbbra is Bill Gates az Egyesült Államok leggazdagabb embere. A Microsoft 54 éves alapítója 54 milliárd dolláros magánvagyonnal rendelkezik, akit a második helyen 46 milliárd dollárral Warren Buffett befektetőguru követ. A márciusban közzétett globális lista alapján Gates vagyonának mértékével leginkább Carlos Slim Helú, mexikói befektető versenyezhet, aki azonban - nem amerikai állampolgár lévén - kimaradt a mostani felsorolásból.

 

 



Ha csupán a technológiai szektort vizsgáljuk, akkor Gates mögött - a harmadik helyen - Larry Ellison, az Oracle vezérigazgatója áll 27 milliárdos vagyonával, akit (összesítésben a 11. helyen) a Google két alapítója Larry Page és Sergey Brin követ 15 milliárd dollárral. Az idei lista érdekessége, hogy Mark Zukerberg a Facebook alapítója alaposan feljebb tornázta magát a listán. Az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő közösségi oldalnak köszönhetően 6,9 milliárd dollárra nőtt a magánvagyona, miközben csupán tavaly sikerült beférkőznie a milliárdosok közé (igaz, rögtön 4 milliárd dollárral). Így megelőzte többek között az Apple alapítóját is, Steve Jobs ugyanis "csak" 6,1 milliárd dollárral rendelkezik.

Az IT szektor prominens személyiségeinek listája a következőképpen alakult (a megosztott helyek az azonos vagyonméretnek köszönhetőek):

1 - Bill Gates (Microsoft) 54 milliárd dollár
2 - Larry Ellison (Oracle) 27 milliárd dollár
11 - Sergey Brin (Google) 15 milliárd dollár
11 - Larry Page (Google) 15 milliárd dollár
15 - Michael Dell (Dell) - 14 milliárd dollár
16 - Steve Ballmer (Microsoft) 13,1 milliárd dollár
17 - Paul Allen (Microsoft, más befektetések) 12,7 milliárd dollár
18 - Jeff Bezos (Amazon) 12,6 milliárd dollár
35 - Mark Zuckerberg (Facebook) 6,9 milliárd dollár
42 - Steve Jobs (Apple, Pixar) 6,1 milliárd dollár
47 - Pierre Omidyar (eBay) 5,5 milliárd dollár
48 - Eric Schmidt (Google) 5,45 milliárd dollár
88 - Gordon Moore (Intel) 3,5 milliárd dollár
221 - Marc Benioff (Salesforce.com) 1,8 milliárd dollár

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.