Hirdetés
. Hirdetés

Bill Gates bekerült az Outlookba?

|

Elképzelhető, hogy a Microsoft alapítójáról mintázták az Outlook 2010 névjegy-ikonját.

Hirdetés

Az Outlook 2010-ben átalakult a névjegyek kezelése. A levelezőkliens ugyanis immár nem csak passzívan használja a felhasználók kapcsolatait, s ezzel párhuzamosan több közösségi funkciót is bevet. Ennek köszönhetően a szoftverben nem kell hosszasan bogarászni ahhoz, hogy kiderítsük, ki az, aki a levelet küldte. Elég, ha az egeret a küldő neve felé visszük, amely hatására megjelenik egy kis ablak, amely tartalmazza a legfontosabb információkat a feladóval kapcsolatban.

 

 



Ezen felül a levelek alján megtalálható „Személyek mezőnél” megtekinthetjük az adott névjeggyel kapcsolatos legfontosabb információkat. Azt, hogy korábban milyen levélváltás volt közöttünk, az illető milyen csatolmányokat küldött, milyen megbeszéléseink voltak vele, valamint, hogy a közösségi oldalakon (LinkedIn, MySpace, Facebook és Windows Live) milyen cselekedeteket hajtott végre.

A kliens mindezt látványosan végzi, hiszen a névjegyekhez az Outlook 2010 profilképeket is csatol, már amennyiben képes egy képfájlt az adott személyhez párosítani. Amennyiben nem, akkor egy szürke ikon jelenik meg a fotó helyén, így jelezve, hogy a névjegyhez nem kapcsolódik semmilyen kép. Ken Fisher, az Ars Technica egyik szemfüles szerkesztője utóbbival kapcsolatban egy érdekes párhuzamra lett figyelmes. Nevezetesen, hogy az Outlook 2010-ben megtalálható névjegy-ikonnak a sziluettje meglehetősen hasonlít Bill Gates egy fiatalkori 1977-es képére, amely akkor készült, mikor a Microsoft alapítóját közlekedési kihágáson érték. Vagyis elképzelhető, hogy az új levelezőkliens készítői tréfából becsempészték egykori főnökük képét a szoftverükbe. Hogy ez így van-e, azt a kép alapján mindenki döntse el maga!

 

 

 



A kép forrása: Ars Technica

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.