Hirdetés
. Hirdetés

Bill Gates megmondja, hogyan élhetünk meg napi két dollárból

|

A világ leggazdagabb embere tudja a megoldást a vészes elszegényedésre.

Hirdetés

Bill Gates a Microsoft fejeként lett a világ egyik legbefolyásosabb személyisége, de mióta visszavonult, emberbarátként is nagyot megy. 79,4 milliárd dolláros vagyonából rengeteget költ a legszegényebb afrikai országok támogatására, és jól ismeri azokat a technikákat, amelyek segítségével kevés pénzből is boldogulni lehet. A webhelyén megjelent személyes posztban most elárulja, hogyan élhetünk meg napi két dollárból.

A titok nyitja: tartsunk baromfit! Gates szerint a csirke kiváló élelmiszerforrás, fogyaszthatjuk a tojását és a húsát is, és amit nem eszünk meg, azt a piacon eladhatjuk, a befolyó pénzből pedig további élelmiszert vehetünk. 

A baromfi befektetésnek is kiváló, állítja Gates, márpedig ha valaki, ő aztán tudja, hogyan kell fialtatni a pénzt. A posztban ki is számolja, hogy ha egy gazdálkodó öt tyúkkal indul, és a csirkeszaporulatot a Nyugat-Afrikában szokásos öt dolláros darabáron értékesíti, akkor egy év alatt több, mint ezer dolláros bevételre tehet szert -- ez pedig jóval több, mint a 700 dolláros mélyszegénységi küszöb.

Hirdetés

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.