Hirdetés
. Hirdetés

Bing Maps - Silverlight térképpel

|

A Silverlight technológiával megvalósított Bing Maps funkcionalitásában lekörözi HTML alapú társát. Megérkezett a Google Maps első igazi, komoly kihívója.

Hirdetés

A Microsoft elérhetővé tette a Bing Maps Silverlight technológiával megvalósított változatának bétáját, amely funkcionalitásában több ponton is megelőzi HTML alapú társát. A tesztverziójú térkép-szolgáltatás ugyanis rendelkezik már többek között a Google Maps Street View-hoz hasonló utcanézeti térképpel, madártávlatú fotókkal, térkép alapú egyedi szolgáltatásokkal és a felhasználók által feltöltött 360 fokban bejárható Photosynth képekkel.

 

bing-map.jpg


Ráadásul habár több cikk is lassúnak minősíti a Silverlight alapú térképet, mégis gyanítható, hogy alatta a Windows Azure platform dolgozik, hiszen egyes funkcióit bekapcsolva gyorsasága kísértetiesen hasonlít a korábban már általunk is megemlített Bing Map World Tour sebességéhez.

Habár a funkciók jelentős része még nem elérhető nálunk, Budapestre tévedve például a Photosynth képekből viszonylag jól el vagyunk már látva. Így például körbenézhetünk 360 fokban úgy a Hősök terén, mintha a tér közepén állnánk. Sőt akár a Parlament környékét is bejárhatjuk, illetve megtekinthetjük Budapest panorámáját is. Mint ismert, korábban például a hazai Microsoft fejlesztői már a Feszty-körképet is digitalizálták a Photosynth technológiájával.

 

 



A Bing Maps Silverlight alapú térképénél talán a leginkább kiemelendő újdonság, hogy a Microsoft elmondása szerint a térképre, mint alkalmazásra tekintenek, s ennek köszönhetően bárki kifejlesztheti saját webes programját a Bing Maps adatait felhasználva. Az App Gallery ezen alkalmazások gyűjtőhelye, ahol már a tesztverzió indulásának a pillanatában is 16 darab található meg közülük. Ennek köszönhetően már böngészhetünk például a térképhez hozzárendelt Photosynth 360 fokos képei mellett például a felöltött graffitik és élő közlekedési információk között, szálláshelyet kereshetünk, különböző helyekhez rendelt híreket és Twitter bejegyezések olvashatunk. Utóbbi például már hazánkban is elfogadhatóan működik.

 

 

bing-twitter.jpg



Természetesen, ha a Bing-ről van szó, akkor rögtön hozzá kell tennünk, hogy ha szeretnénk kipróbálni azt teljes funkcionalitásában, akkor leginkább az Egyesült Államokon belül érdemes próbálkozni. A mostani tesztverzió azonban ettől függetlenül is ígéretesnek tűnik, s remélhetjük, hogy hamarosan nálunk is minimum két prominens szereplő versenyezhet majd e területen is.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.