Hirdetés
. Hirdetés

Bízunk a robotorvosokban

|

Tíz emberből kilenc már hallott a mesterséges intelligenciáról Közép- és Kelet-Európában, derül ki egy kutatásból, amelyet az IBM megbízásából végzett az NMS Market Research piackutató cég.

Hirdetés

Hirdetés

A magyarok, a lengyelek és az oroszok szerint az MI elsősorban az elektronikában lesz hasznos, míg a csehek úgy vélik, hogy főként az egészségügyben. Abban azonban mind a négy ország polgárai egyetértenek, hogy a mesterséges intelligencia hasznos eszköz lesz az orvosok kezében, és segíteni fogja döntésüket a legjobb kezelés kiválasztásában. A magyarok közel fele befeküdne olyan műtétre, amelyet AI-vezérelt robot vezet (a férfiaknál 54, a nőknél 36 százalék ez az arány). A hadviselésben viszont csak 6 százalék látná szívesen a technológiát.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.