Hirdetés
. Hirdetés

BKV-s IT-beruházást nyert a Synergon-cég

|

A Synergon Informatika Nyrt. leányvállalata, a Synergon Rendszerintegrátor Kft. nyerte el a BKV Zrt. közösségi közlekedés fejlesztését célzó, informatikai és kommunikációtechnológiai beruházás kivitelezésére kiírt pályázatát - jelentette be a tőzsdén is jegyzett hazai IT-cég marketingkommunikációs munkatársa.

Hirdetés

A Synergon tájékoztatása szerint a BKV Zrt. és a Synergon Rendszerintegrátor Kft. képviselői  október 27-én már alá is írták a fővárosi közösségi közlekedés fejlesztésére irányuló megállapodást, amelynek összértéke nettó 6976 millió forint.

Az uniós támogatásból megvalósuló projekt elsődleges célja a forgalomirányítási és utastájékoztatási rendszerek fejlesztése, modernizálása. A szerződés szerint a Synergon integrált diszpécser és forgalomirányító központ kialakítását, 2295 darab jármű fedélzeti vezérlő és utastájékoztató berendezéssel történő felszerelését, 257 közterületi utastájékoztató berendezés, és 30 jelzőlámpás csomópontban, forgalmi előnyben részesítő megoldások telepítését vállalja. A megállapodás része a webes felületen és sms-en keresztül történő utastájékoztatás bevezetése is, valamint mindezek háttér- és kommunikációs rendszerének biztosítása. A projekt megvalósulásának és átadásának időpontja 2012.

A Synergon az év elején jelentette be, hogy stratégiailag kiemelt figyelmet fordít, többek között a közlekedés szektorra, ezen belül is a közösségi közlekedés fejlesztésére. A társaság évek óta foglalkozik a közlekedési ágazat megismerésével, a szektor-specifikus igények feltérképezésével. Az elmúlt másfélévben a megfelelő megoldások, beszállítók kiválasztását követően a kompetenciák kiépítésére fókuszált a vállalat.

A jelenlegi uniós pályázatok elsősorban a forgalomirányítás és utastájékoztató rendszerek fejlesztését célozzák meg, így a jövőbeni egyéb fejlesztési irányokat szem előtt tartva, a Synergon tovább alakítja és építi tudásbázisát, hogy újabb, szintén támogatott fejlesztésekre is a legjobb és leghatékonyabb megoldásokat kínálhassa.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.