Hirdetés
. Hirdetés

Blokkolja majd a Flash reklámokat az Edge böngésző

|

Követi a Microsoft a Google-t, és automatikusan megállítja a nemkívánatos Flash tartalmakat a weboldalakon.

Hirdetés

Csatlakozik a Microsoft a Google-hoz annak érdekében, hogy minél előbb eltűnjenek a Flash tartalmak a webről. A júliusban megjelenő évfordulós Windows 10 frissítésben az Edge böngésző automatikusan megállítja majd a weboldal nem központi részét képező videókat. Hasonlóan a Chrome böngészőhöz, az Edge új funkciója nem fogja érinteni a weboldalak tartalmához tartozó, automatikusan elinduló videókat. A szolgáltatás a hirdetésekben és más nem lényeges tartalmakban lévő Flash videókat bénítja le. Igaz, ezek elindításához nem kell mást tenni, mint kattintani a megállított videón.

A Microsofttól származó információk szerint ily módon kívánnak takarékoskodni a mobil eszközök akkumulátorának energiájával, ugyanis a Flash animációk és videók a memória és a processzor igénybevétele miatt jelentősen növelik az energiafogyasztást.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.