Hirdetés
. Hirdetés

Bődületes pofont kaptak a főbb koreai mobilszolgáltatók

|

Január nagy részében nem köthet új szerződéseket az ország három legnagyobb operátora.

Hirdetés

Nem vitás, hogy az utóbbi években a mobilszolgáltatókkal történt legjobb dolog az okostelefonok megfizethetővé válása volt, hiszen ezen készülékeket a „butafonoktól” eltérően nem csak hogy szimplán el lehet adni, de a potenciáljuk kiaknázásához szükség van mobilnetre is, a kettő terméket pedig egy remek akcióval összekombinálva a vállalatok évekre röghöz köthetik az ügyfeleket.


A Koreai Távközlési Hatóság idén július és december közt lefolytatott vizsgálata alapján a túlságosan agresszív leárazásaik során az LG Uplus, SK Telecom és KT szolgáltatók az akciós feltételeikkel diszkriminálták a meglévő klienseiket. A tipikus bírságos bagatellizálás helyett az illetékesek keményen lecsaptak, így a vállalatok január 7-től kezdve a fenti sorrenden 24 / 22 / 20 napig nem köthetnek új előfizetői szerződéseket.


Az operátorok emellett fizetendő pénzbüntetése összesen 11,89 milliárd wonban (~2,45 milliárd forintban) lett meghatározva: az SK Telecom 6,89 milliárd won (~1,42 milliárd forint) profitjáról mondhat le, míg a KT és LG Uplus 2,85 / 2,15 milliárd wonnal (~587/443 milliárd forinttal) járulhatnak hozzá az államháztartáshoz.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.