Hirdetés
. Hirdetés

Boldog szülinapot, Android!

|

Kilenc éves a világ legnépszerűbb mobil operációs rendszere.

Hirdetés

Hirdetés

Amikor 2008. szeptemben 28-án a Google kiadta az Androidot, csak egy volt a számos mobil operációs rendszer közül, és senki sem mert volna nagy összeggel fogani a sikerére. A versenytársak azonban sorra elhullottak, az Android viszont él és virul!

Jelenleg a Google rendszere fut az mobileszközök 65 százalékán, és ez még elég visszafogott becslés, mert a legoptimistábbak 85 százalék fölé teszik az arányát.

Bármennyi legyen is a pontos szám, azt az egyet nem lehet megkérdőjelezni, hogy az Android messze piacvezető. És mivel rengeteg gépen fut, ebből nagyon sok valamelyik régebbi változatát használja, és erre a problémára egyelőre nincs valódi megoldás.

A Google évről évre újabb kiadással biztosította az Android egyenletes fejlődését: most, a szülinap előtt nem sokkal jelent meg az Android 8.0 Oreo. A legtöbb cég nem tudna ilyen hatalmas munkát ilyen megbízhatóan időzíteni, de a Google bírja energiával és erőforrásokkal.

Az Android tehát kilenc éves lett, és ahogy a dolgok állnak, még kinéz neki legalább ugyanennyi.

Isten éltesse!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.