Hirdetés
. Hirdetés

Börtönbüntetés a Facebookon bujtogató fiataloknak

|

A brit bíróság kemény példát statuált: a Facebookon garázdálkodó 20 és 22 éves brit férfiakat fejenként négy év börtönre ítélték. A miniszterelnök szerint a közösségi oldalak korlátozása is szóba jöhet.

Hirdetés

Zavargások Londonban
Zavargások Londonban

Az Egyesült Királyság bírósága kedden kihirdetett ítéletében fejenként négy éves börtönbüntetéssel sújtotta azt a két fiatalt, akik az angliai zavargások idején a Facebookon keresztül próbáltak erőszakos cselekményeket szervezni. Ez az eddigi legszigorúbb ítélet, amit a közösségi oldalakon történt bujtogatás miatt szabtak ki a szigetországban.

A húszéves, marstoni Jordan Blackshaw-t és a 22 éves, warringtoni Perry Sutcliffe-Keenant amiatt ítélték el, mert olyan Facebook-eseményeket hoztak létre a zavargások alatt, amelyek erőszakra buzdítottak. Blackshaw-t augusztus 9-én, Sutcliffe-Keenant pedig tizedikén tartóztatták le.

Az angliai zavargások kapcsán a közösségi oldalak használatának korlátozása is szóba került. David Cameron miniszterelnök múlt hét csütörtökön jelentette be, vizsgálatot indít annak felmérése érdekében, hogy szükséges lehet-e a Facebookhoz hasonló oldalak betiltása.

A Londont és több vidéki nagyvárost is érintő zavargások, fosztogatások és gyújtogatások több millió fontos kárt okoztak. A két fiatal által indított Facebook-topikokra a londoniak hívták fel a rendőrség figyelmét, akik rövid nyomozást követően letartóztatták a bujtogatókat - nyilatkozta Jane Gregory, a Cheshire-i rendőrség szóvivője.

„Számos hívást kaptunk, és a saját közösségi oldalunkra is rengeteg aggódó üzenet érkezett" - mondta Gregory.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.