Hirdetés
. Hirdetés

Brutális leépítés a Nokia Siemensnél

|

A Nokia Siemens Networks aktuális profiltisztítási és költségcsökkenési programja keretében tizenhétezer munkavállalójától szabadul meg. A komoly nehézségekkel küzdő gyártó a jövőben a széles sávú mobilhálózatok és az azokhoz kapcsolódó szolgáltatások fejlesztésére fókuszál.

Hirdetés

 

17 ezer embert bocsát el a Nokia Siemens Networks
17 ezer embert bocsát el a Nokia Siemens Networks

A világ harmadik legnagyobb hálózati infrastruktúra-szállítója, a Nokia Siemens Networks illetékesei szerdán jelentették be, hogy legújabb, a cég termékpalettáját és szolgáltatás-portfólióját is érintő költségcsökkentési programjuk keretében 2013 végéig 17 ezer fővel csökkentik a cég nemzetközi munkavállalóinak körét.

A vállalat évi egymilliárd eurós megtakarítást vár a ma bejelentett megszorító intézkedésektől; a leépítések során 74 ezer dolgozójuk 23 százalékától válnak meg.

A Nokia és a Siemens 2007-ben hozta létre a hálózati infrastruktúra-eszközök fejlesztésére és gyártására szakosodott közös vállalatot. Mindeddig hiába próbálták megvetni a lábukat a svéd Ericsson és a kínai Huawei által dominált piacon; ráadásul az egyik anyavállalat, a Nokia is komoly problémákkal küzd, ami cseppet sem könnyíti meg a cég helyzetét.

Mark Newman, az Informa Telecoms & Media vezető kutatója szerint a bejelentés nem érte meglepetésként a piacokat. Az anyavállalatok az idén végleg letettek arról, hogy külső befektetőt találjanak a társulás veszteségének finanszírozására, és közös erővel egymilliárd eurós tőkeemelést hajtottak végre. „Tudtuk, hogy a Nokia Siemensnek meg kell hoznia bizonyos kényes döntéseket, hiszen e nélkül a vállalat előbb-utóbb az egymilliárd eurós tőkeinjekciót is felélte volna" - nyilatkozta Newman.

A cég a nagyarányú leépítés mellett egy átfogó profiltisztítást is végrehajt: közleményük szerint a jövőben elsősorban a mobil szélessávú rendszerek és az azokhoz kapcsolódó szolgáltatások fejlesztésére fókuszálnak majd.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.