Hirdetés
. Hirdetés

Brutálisan drágulni fognak a PC-k

|

Az alkatrészhiány hajtja fel a költségeket.

Hirdetés

Az alkatrészhiány miatt nőni fognak a PC-árak, és pár negyedéven belül is nem is várható, hogy a trend megfordulna.

Hiány van DRAM-ból, SSD-ből, akkumulátorból és LCD-ből, állítja Gianfranco Lanci, a Lenovo ügyvezető igazgatója. Az árdrágulás mértékét a sokfajta konfiguráció miatt azonban nehéz pontosan megbecsülni.

Az alkatrészek beszerzési árának növekedése a PC-két is felnyomja, és a hiány belátható időn belül nem enyhül, véli Lancival egyetértésben a Gartner elemzője, Mikako Kitagawa, aki szintén komoly árnövekedésre számít a PC-piacon.

Ami a konkrét számokat illeti, az Intel lapkáinak ára 2016-ban hat százalékkal nőtt. Még drámaibb a helyzet a PC DRAM-áraknál, ahol a TrendForce szerint 2016 negyedik negyedében harminc százalékos volt a drágulás az előző negyedévhez képest, és az elemzők 2017 első negyedében további negyven százalékos emelkedést jósolnak.

A drágulásnak kedvez a kereslet növekedése is, ugyanis a felmérések szerint a játékosok és az ezredforduló táján születettek egyre többet hajlandók költeni a minőségi hardverre.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.