Hirdetés
. Hirdetés

Búcsú a vezetékektől

|

2010-re minden második internetező mobilinternetet használ - jósolta Beck György, a Vodafone vezérigazgatója.

Hirdetés

A Vodafone a mobilszolgáltatók között utolsóként, 2007 júniusában jelentette be 3G-s és HSDPA hálózatának indítását. A szolgáltató azóta dinamikusan fejlesztette a hálózatot, tavaly november óta már a Huawei eszközeivel. A tíz hónap alatti 200 százalékos növekedés révén a lakosság fele használhatja a Vodafone mobilinternetjét - századikként Gödöllő csatlakozott a hálózathoz, ma már 111 településen elérhető a HSDPA internet.

Nem csak a gyors letöltésre, hanem a feltöltésre is gondoltak: a gyors feltöltést biztosító HSUPA szolgáltatás 88 településen érhető el. Beck György, Vodafone vezérigazgató ismertette, hogy idén júniusra az egész hálózatot Huawei technológiára cserélik le. A vállalat által szervezett eseményen egy bázisállomást is bemutattak; a BBU3806 kódlejű doboz a korábbi hálózati eszközökhöz viszonyítva igen kicsi, asztali DVD-lejátszó méretű.

A Vodafone vezérigazgatója megjósolta, hogy két év múlva, 2010-ben a magyar internetezők fele fog mobilinterneten keresztül csatlakozni a hálózatra. Beck György a Gemius Hungary Kft. kutatását is ismertette, mely szerint - IP-címek szerint vizsgálva - a Vodafone mobilinternet-piaci részesedése 38,3 százalék. Második a T-Mobile 37,4 százalékkal, harmadik pedig a Pannon 24,3 százalékkal.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.