Hirdetés
. Hirdetés

BYOD, azaz hozd a saját eszközödet!

|

Világszerte terjed a felhő és a BYOD. A FutureZone 2.0 innovációs központban demók segítenek az új megoldások megismerésében és megértésében.

Hirdetés

Míg korábban elképzelhetetlen lett volna, hogy a vállalati hálózatba beengedjék a cégek a munkatársak saját eszközeit – okostelefonjait, tabletjeit stb. –, addig gazdaságossági és munkaszervezési megfontolásokból ma már egyre több helyen támogatják az úgynevezett BYOD-t. Ennek alapvető feltétele, hogy az eszközök könnyen, gyorsan és biztonságosan tudjanak kapcsolódni a hálózathoz, és teljes értékű kommunikációs kliensként dolgozhassanak.

Jóllehet Magyarországon a vállalatvezetők többsége még idegenkedik a BYOD-től, szolgáltatói szemszögből nézve megérett az idő rá, hogy élő demonstrációkat tartsanak a potenciális felhasználóknak. Többek között ezt a célt szolgálja a T-Systems Magyarország és a Cisco közös innovációs központja, a FutureZone 2.0, amely az IP alapú hálózati megoldásokra – videóra, együttműködési megoldásokra, adatközponti technológiára – fókuszál. A közös fejlesztőmunka egyik legfontosabb célja, hogy a világszínvonalú technológiákat a magyar igényekre szabják, és elérhetővé tegyék a hazai vállalatok számára – hangsúlyozta Dalos Ottó, a Cisco Magyarország szolgáltatásiüzletág-vezetője.

A FutureZone elődje 2010-ben jött létre, azóta több jelentős fejlesztés került ki a műhelyből. A központ második generációjában folyó munka elsősorban a felhőalapú megoldásokra épít. A T-Systems tapasztalata szerint a hazai piacon is megfigyelhető a felhőalapú megoldások irányába történő elmozdulás – emelte ki Rékasi Tibor értékesítésért felelős vezérigazgató-helyettes.

A FuturZone 2.0-ban a közeljövőben három fő területen indulnak fejlesztések. Ezek: biztonságos wifi, az informatika egészségügyi alkalmazása, zöld IT (energiamenedzsment).

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.