Hirdetés
. Hirdetés

CeBIT 2006: Nyáron érkeznek a kéksugaras Sony gépek

|

A Sony bejelentette, hogy az év közepén kezdené Blu-ray lejátszóval felszerelt asztali és hordozható számítógépeinek szállítását.

Hirdetés

Az első komputerek természetesen a felsőkategóriába tartoznak, különösen azoknak ajánlják őket, akik fogékonyak az új technológiákra és a maximális multimédiás élményre. A tervek szerint a világ főbb részein egy időben kerülnének piacra a gépek.

Azt már megtudtuk, hogy az írható Blu-ray lemezek még március folyamán a boltokba kerülhetnek, 25 gigabájtos kapacitásukkal pedig a legnagyobb tárhelyet szolgáltató optikai médiává lép elő a Sony által támogatott formátum.

Az asztali lejátszók frontján május 23-ára várható az első Blu-ray próbálkozás a Samsungtól, amely a végleges dizájnterven alapul. Ekkorra a Sony Pictures és a Lionsgate Films is előrukkol néhány Blu-ray lemezen kiadott mozifilmmel.

A távolabbi jövő azonban kérdéses. Nem tudni még, hogy a konkurens HD-DVD mekkora sikerrel indul el ugyanezen az úton. A vásárlók nagy része nem kíván könnyelmű kiadásokba bocsátkozni, amíg nem tudják, melyik formátumot érdemes választani, melyik marad fent, vagy melyik nyújt olyan többletszolgáltatást, amire éppen szüksége van.

A CeBIT kiállításon a Philips is bejelentett egy számítógépbe való Blu-ray olvasó egységet, amely az Egyesült Államokban az év második felétől vásárolható majd meg. A készülék az egyszer írható BD-R és az újraírható BD-RW formátumok mellett DVD és CD szabvánnyal is megbirkózik. Az ára egyelőre ismeretlen.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.