Hirdetés
. Hirdetés

Céges szoftverek havidíjért

|

Immár a kisebb cégek is elérhetik szolgáltatásként mindazon alkalmazásokat, amik eddig csak a nagyok számára voltak megfizethetőek.

Hirdetés

A Central Europe On-Demand és a Microsoft bejelentette, hogy Magyarországon elsőként „szolgáltatásként nyújtott szoftver" alkalmazásokat (software as a service, SaaS) vezetnek be, amellyel a kis- és középvállalkozások szoftver és hardver beszerzése nélkül olyan nagyvállatoknál gyakori programokra tehetnek szert, mint az Exchange Server 2007, vagy a SharePoint Services 3.0.


Ez az első olyan, kis- és nagyvállalatok számára egyaránt ajánlott kihelyezett levelezési és biztonsági mentési szolgáltatás Közép-Európában, amely a régió minden országában egységesen elérhető. Segítségével a felhasználók költséget takaríthatnak meg, egyszerűsíthetik IT-döntéshozatali folyamataikat, csökkenthetik általános IT-költségeiket és méretrugalmas, biztonságos IT-környezetre tehetnek szert. „Az új üzleti modell felválthatja, kiegészítheti az eddig bevált dobozos és licencelési konstrukciót, amellyel a cégek ebben a nehéz gazdasági környezetben pénzt takaríthatnak meg megspórolva a hardver és software eszközök beszerzését" - mondta Drajkó László, a Microsoft Magyarország ügyvezetője a szolgáltatás bejelentő sajtótájékoztatón.


A "software as a service" lényege, hogy az ügyfelek havi előfizetési díj ellenében használják a rendkívül megbízható és biztonságos távoli adatközpontban futó szoftvereket. Így a vállalatok jelenlegi infrastruktúra-költségeik töredékéért jutnak hozzá a piac legjobb üzleti szoftveralkalmazásaihoz és professzionális szolgáltatásaihoz.

A kínálatban a Microsoft Exchange Server 2007, Office Outlook 2007, Windows SharePoint Services 3.0, Office Communications Server 2007, valamint a kihelyezett biztonsági mentési és helyreállítási szolgáltatások szerepelnek. A szolgáltatásokat vezető távközlési szolgáltatók közvetítésével, biztonságos adatközpontokban működő, 99,99 százalékos garantált rendelkezésre állású carrier-grade hosting platformról nyújtják. Az árak a házon belüli szolgáltatásra jellemző költségszint töredékét teszik ki: a standard Microsoft Exchange 2007 üzleti levelezési szoftver például 5-15 euróba kerül havonta, felhasználónként, mindenféle egyszeri beruházási díj nélkül.

 

server.jpg


„Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy piacra léphetünk ezzel a szolgáltatással. Hosting szakértők vagyunk, hosting szolgáltatásokra specializálódtunk" - nyilatkozta Budafoki Róbert, a Central Europe On-Demand társalapítója és ügyvezető igazgatója. „Munkatársainkat felkészítettük az üzleti alkalmazások migrálására, menedzselésére és támogatására. Olyan időket élünk, amikor nehéz jó szakembereket, és még nehezebb átláthatóan és megbízhatóan működő, hozzáértő partnereket találni a piacon. Úgy látjuk, hogy szolgáltatásunk meglehetősen hiánypótló ebben a szegmensben."


A SaaS (Software as a Service, azaz a szoftver, mint szolgáltatás) modell minden vállalati méretszegmens számára ideális megoldás, mivel - az alacsonyabb költségigény mellett - kisebb a kockázata és lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy gyorsan lecseréljék a be nem vált alkalmazásokat. A jelenlegi gazdasági környezetben különösen előnyös ez a modell, mert beruházás nélkül, előre meghatározható költségszinten biztosítja a cég irányításához szükséges alapszolgáltatásokat.


„A kezdeményezés jelentős előrelépés a kelet-közép-európai régióban" - jelentette ki John Zanni, a Microsoft globális hosting-tevékenységért felelős ügyvezető igazgatója. „Olyan időszakban, amikor a vállalatok költségtakarékos módon törekszenek ambiciózus növekedési céljaik megvalósítására, emelkedik a kereslet az alkalmazás-kihelyezés iránt. Közös ajánlatunk biztonságos környezetet teremt a KKV-knak üzleti prioritásaik kezeléséhez."
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.