Hirdetés
. Hirdetés

Cégünkre szabott dokumentumkezelő rendszer egyedi fejlesztés nélkül?

|

A CNW Rt. NetRegister dokumentummenedzsment rendszerét 1997 óta a vevői igények figyelembevételével fejleszti, bővíti. A 10 év alatt megjelenő különféle piaci és informatikai igények az alkalmazással szemben számos - sokszor egymással nehezen összeegyeztethető - követelményt támasztottak.

Hirdetés

A NetRegister fejlesztése során mégis egyik legfontosabb szempont a folyamatosság, azaz a vevői igények megtartása, az új tulajdonságok beépítése mellett, úgy, hogy minden partnerünk egyedi fejlesztés nélkül, azaz olcsón hozzájuthasson a legújabb eredményekhez, funkciókhoz.

Ezért az alkalmazás újabb verzióinak formába öntésekor ügyeltek arra, hogy a NetRegister megfeleljen mindhárom követelménynek, és a program módosítása nélkül, egyszerű testreszabással lehessen kialakítani a megrendelő igényeinek megfelelő iktató-, iratkezelő- vagy dokumentummenedzsment rendszert, akár speciális alkalmazási területeken.

A NetRegister egységes, könnyen elsajátítható, Microsoft szabványos (eszköztár, gyorsbillentyűk, stb.) kezelői felülettel rendelkezik, mindemellett a felület rugalmas, bármely vállalat igényei szerint testreszabható, állítható. A program a magyar nyelvű felületen túl, magyar nyelvű helyesírás-ellenőrzővel is támogatja a felhasználót. Az alkalmazás nyílt ipari szabványokra épül, amelyek révén könnyedén illeszthető más rendszerekhez, de speciális folyamatok kezeléséhez platformfüggetlen csatlakozási felülettel is rendelkezik.

A rendszer testreszabása során az ügyfél dokumentumkezelési folyamatai szerint alakítható ki az elérhető műveletek (pl. iktatási folyamat, ügy- és feladatkezelés, munkafolyamatok) köre, és emellett a megjelenés, a munkafelület is négy fő szinten szabályozható.

? A navigátoron, vagy "menü"-ben (bal oldalt) beállíthatók a nézetek, listák nevei, hierarchiája. A legfontosabbakat kiemelt helyen megjelenítve és a cégben használt elnevezésekkel ellátva egyszerűsíthető a betanulás és használat.
? Meglevő nézeteket, listákat (jobb oldalt) módosíthatjuk. Központilag beállítható, hogy mely dokumentumok, mely adatai, milyen sorrendben és címkével jelenjenek meg. Akár kategorizált nézetek is létrehozhatók, melyekben a dokumentumokat többszintű hierarchiába csoportosítva láthatjuk (pl. heti bontásban az egyes ügyintézők adott heti ügyei).
? A nézeteket a felhasználók maguk is módosíthatják, oszlopokat elrejtve, sorrendjüket módosítva, hogy az egyes szerepkörökhöz legjobban illeszkedő felületen dolgozhassanak (pl. az ügyintéző személyeknél az iratok ügykezelési adatai, míg az iratkezelőknél az iktatási, irattározási adatok láthatók).
? A dokumentum-űrlapokon (amely az adott irat teljes tartalmát mutató lap) elrejthetők a felesleges, nem használt mezők, átnevezhetők a használtak, ill. újak vezethetők be speciális céllal, melyek egyszerű szöveges, vagy dátum típusúak mellett választólisták is lehetnek (pl. iraton elhelyezett, más rendszerből származó azonosító, vonalkód, kezelési adatok).

A cégre szabott beállításokkal a munkatársak esetleges ellenállása is gyorsabban megszüntethető, hiszen könnyebben elfogadják az új alkalmazást, amennyiben az látják, hogy az ő "nyelvükön" beszél, a munkájukhoz szükséges legfontosabb információkat egyszerűbben elérhetővé teszi.

A fenti tulajdonságok használhatóságának érzékeltetésére lássunk néhány képernyőképet, amelyek között a megjelenést tekintve számos eltérés van, de minden kép ugyanazon alkalmazást mutatja, csak különböző beállításokkal.

Példák:

Egyedileg kialakított nézet (képernyő jobb oldala), melyen hetente áttekinthetjük az üzletkötők eredményeit az iratkezelési rendszeren keresztül.



Példa két speciálisan kialakított iktatókönyvre, melyekben a gépjárművek, ill. a számlák kezelését valósítjuk meg. Megfigyelhető, hogy a korábbitól mennyire eltérő a navigátor, azaz a nézetválaszték is. A gépjárművekkel kapcsolatos iratokat, költségeket összefoglalva találhatjuk meg a mutatott nézetben, míg a másikban a számlákat költségviselőnként csoportosíthatjuk.




Példa egy szokványos és egy speciális célú (számla típusú) iktatólapra. A speciális célúról a nem használt adatok kikerültek, és a számlakezeléssel kapcsolatos adatok felkerültek (pl. belső elbírálási határidő, számla állapota, stb.)


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.