Hirdetés
. Hirdetés

Cisco Broadband Barométer

|

A felmérés szerint Magyarországon egyre több a szélessávú kapcsolat, ám az átlagos sávszélesség még messze elmarad a nyugat-európai átlagtól.

Hirdetés

Közép-Kelet Európa országaihoz viszonyítva Magyarország vezet a szélessávú internet elterjedése területén, az EU átlaghoz képest viszont jelentős a lemaradás. Itthon 977 ezer internetcsatlakozást tartanak számon, ezek 82 százaléka vagyis 800 630 darab csatlakozás szélessávú internetet takar. A szélessávú kapcsolódások közel 60 százaléka xDSL technológiával valósul meg, a következő népszerű technológia a kábel-internet 38 százalékkal.

Az internetpenetráció a lakosság körében 7,9 százalékos, ami elmarad a 17 százalékos európai átlagtól. Az összes hazai vállalkozás körében az internet elterjedtsége 39 százalékos. A nagy és közepes vállalatok szinte mindegyike rendelkezik szélessávú kapcsolattal, a kis cégek esetében azonban alacsony a penetráció. Az összes szélessávú technológiát tekintve a lakosság arányában mért elterjedtségben Magyarország vezeti a mezőnyt 8,7 százalékkal, őt követi Lengyelország 7 százalékkal, harmadik Csehország 6,1 százalékkal.

A tanulmány készítője, Tom Schwieter, az IDC regionális igazgatója szerint örvendetes tény, hogy a kormányzati erőfeszítéseknek hála az iskolák 100 százalékában van internethozzáférés. A digitálisan iskolázott diákok felnőtté válásukkor sem mondanak le az internet használatáról. Papp István, a Cisco Magyarország ügyvezető igazgatója szerint internettudatosságra van szükség, tovább kell erősíteni a piaci versenyt annak érdekében, hogy az internet minél szélesebb körben elterjedjen.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.