Hirdetés
. Hirdetés

Cisco és Linksys újdonságok a CES-en

|

A Cisco és a cég divíziójaként működő Linksys új fogyasztói termékekkel és prototípusokkal jelentkezett a 2008-as CES-en.

Hirdetés

A Cisco a vizuális hálózati élményre helyezte a hangsúlyt, ötvözve a streaming digitális videotechnológiát és a közösségi hálózati alkalmazásokat. A Linksys többek között a Wireless-N kategóriájú Ultra RangePlus termékcsaládjának új tagjait vonultatta fel. A Cisco részéről az új termékek megjelentetése nem véletlen: jelenleg a teljes internetforgalom mintegy 40 százalékát a videoforgalom teszi ki, egyedül a YouTube több mint 65 ezer új videoanyaggal bővül naponta. A szórakoztató és kommunikációs célokat egyaránt szolgáló anyagok televízión, PC-n és mobiltelefonon egyaránt megjeleníthetők. A vizuális hálózatok olyan egységes, integrált, vezetékes vagy vezeték nélküli platformot valósítanak meg, amelyen a videotartalmak létrehozhatók, testre szabhatók, tárolhatók és megjeleníthetők.

8500HDC
A 8500HDC digitális videofelvevő (DVR) dekódersorozat a szolgáltatások és műszaki innovációk széles körét kínálja. A vizuális hálózat a streaming digitális videotechnológiát a közösségi hálózatokkal ötvözve mind a szolgáltató hálózatán, mind az interneten keresztül egyszerűbb tartalomnavigációt, jobb minőségű képet, valamint gyorsabb, személyre szabottabb interakciót tesz lehetővé.

DRG2800
A DRG2800 nevű, IP alapú szolgáltatási átjáró célja a rendelkezésre álló tartalmak bővítése, illetve az, hogy egyetlen eszközben egyesítse a hálózati alapú és otthoni alkalmazásokat. A termékkel a vásárlók a dekódert és a televíziót videotartalmak megtekintésére, letöltött zeneszámok térhangzású lejátszására és a számítógépen tárolt fényképek nézegetésére használhatják.

DPC3000
A szupergyors csatornakapcsolási megoldás célja, hogy 100 Mbit/s sebességnél gyorsabb szélessávú szolgáltatásokat is kiszolgáljon. A Cisco DPC3000 csatornakapcsolt kábelmodem (Cisco Channel-Bonded Cable Modem) segítségével a vásárlók gyorsabban férhetnek hozzá az igény szerinti, multimédiás tartalmakban gazdag szórakoztatási formákhoz és kommunikációs lehetőségekhez, ugyanakkor a szolgáltatók hatékonyan optimalizálhatják meglévő sávszélességüket.

Linksys Ultra Range Plus
Az Ultra RangePlus termékcsalád termékei között megtalálható a Wireless-N gigabites útválasztó (WRT310N), a Wireless-N szélessávú útválasztó (WRT160N), a kétsávos Wireless-N USB notebook adapter (WUSB600N), a kétsávos Wireless-N ExpressCard adapter (WEC600N), valamint a kimondottan játékhoz készült kétsávos Wireless-N Gaming adapter (WGA600N). Szintén a CES kiállításon mutatják be a Linksys EasyLink Advisor (LELA) nevű fejlett hálózati konfigurációs és felügyeleti eszközt, amely a vásárlóknak egyfajta hálózati tanácsadói szerszámosládaként szolgál.

Linksys WRP400
A Linksys vezeték nélküli útválasztóinak kínálatát a WRP400 kettős telefonporttal rendelkező Wireless-G szélessávú útválasztójával bővítette. A WRP400 a Linksys hang-, video- és adatátviteli szolgáltatási technológiáját fejlett szolgáltatásminőséggel és biztonságos vezeték nélküli konfigurációs funkciókkal ötvözve gazdaságos "triple play" szolgáltatást kínál a felhasználóknak. A Linksys WRP400 ideális kiegészítő az otthoni és kisvállalati (SOHO) felhasználóknak, hogy kiaknázzák a "triple play" technológiában rejlő lehetőségeket. Ugyanakkor hasznosíthatják azok a szolgáltatók is, amelyek hálózati termékkínálatukat könnyen telepíthető ésgazdaságos megoldással kívánják bővíteni.

Linksys WVC54GCA
A Linksys vezeték nélküli IP kamerái sorában is új modell jelenik meg. A Linksys kínálatában már meglévő biztonsági kamerákhoz (PVC2300, WVC3400) hasonlóan ez az első otthoni eszköz, amelynek képe (maximális felbontása 640×480 pixel) videófolyam lejátszására képes eszközkön, így akár mobiletefonokon is megjeleníthető. A kamera számítógép nélkül működik, a dinamikus távoli eléréshez pedig egyéves ingyenes szolgáltatás jár a termék mellé. Vezeték nélküli titkosítások is elérhetők az eszközön, de csatlakoztaható vezetékkel a hálózathoz is.

DMA2100/2200
A Linksys új eszköze a Microsoft Windows Vista Media Center kiegészítőjeként egy médiacenter és egy DVD lejátszó funkcionlitását teszi elérhetővé a TV képernyőjén, saját távirányítójával vezérelve. A DMA2100/2200 segítségével vezeték nélkül is továbbíthatók a digitalis zenék, HD felbontású filmek és képek bármilyen TV készülékre vagy házimozi rendszerre. A kezelőfelület segítségével lejátszhatók DVD-k, a családi fotókból készült összeállítások, böngészhető a zenegyűjtemény vagy kiválasztható bármilyen internetes rádióállomás. A készülékkel megállítható, visszanézhető vagy felvehető az élő tévédás. A termék által nyújtott internerten elérhető szolgáltatások palettáját - országonként eltérő tartalommal - a Microsoft biztosítja.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.