Hirdetés
. Hirdetés

Cloud-sikertörténetek startupoktól

|

A Melodeóhoz, SEOmozhoz és Spiral Geneticshez hasonló kezdő vállalkozások közül többen állítják: az Amazon felhőszolgáltatásának köszönhetik sikereik jelentős részét.

Hirdetés

A Seattle-i Spiral Genetics genetikai elemzésekhez használta az Amazon Elastic Compute Cloud rendszerét. ?A genetikai kutatásoknak köszönhetően jelentős eredményeket értünk el az olyan gyógyászati területeken mint például a rák gyógyítása, ám az adatok elemzésének költségei és időigényes volta miatt sokáig korlátozottak voltak a lehetőségeink" - mondta Alindrina Mangubat, a cég vezérigazgatója hétfőn, az amerikai városban megrendezett TechNW konferencián.

A vállalat az Amazon on-premise számítási kapacitását felhasználva, olyan skálázható analitikus megoldást fejlesztett ki, amelynek révén alig néhány óra alatt elvégezhetők a szükséges elemzések - miközben a felhasználóknak csak az általuk igénybe vett erőforrásokért kell fizetniük.

A Spiral Genetics el sem indulhatott volna, ha az Amazonhoz hasonló szolgáltatók nem tették volna mások számára is hozzáférhetővé a számítókapacitásukat - jelentette ki Manguba. ?Kis startup-vállalkozásként, alig három hónappal ezelőtt kezdtük bele a fejlesztésekbe, mégis hatalmas sikereket értünk el" - hangsúlyozta a vezérigazgató. ?Meggyőződésünk, hogy az [Amazon Elastic Compute Cloudhoz] hasonló rendszerek megjelenése döntő szerepet játszhat a fejlett, személyre szabott gyógyászati megoldások megjelenésében" - tette hozzá Mangubat.

A Melodeo szolgáltatása lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy az iTunes-kollekciójukban található zeneszámokat töltsenek fel a mobiltelefonjukra. A céget a közelmúltban vásárolta fel a Hewlett-Packard; vezetői szerint soha nem kerülhetett volna sor az akvizícióra, anélkül, hogy az Amazon-felhőbe migrálták volna a rendszereiket.

Miután segédkezett egyik családtagja kiadóvállalatának az Amazon rendszereire való áttelepítésében, Bob Wise a HP mérnöki csapatának vezetője, aki korábban alelnökként, Melodeónál töltötte be ugyanezt a pozíciót, rájött, hogy egy hasonló lépés a cégének is előnyére válna. ?Bementem az irodába, és azt mondtam: 'Láttam a jövőt, ideje költöznünk'" - mesélte a szakember.

Annak ellenére, hogy mérnöki csapatának valamennyi tagja ellenezte a lépést, Wise-nak sikerült meggyőznie a menedzsmentet, és a cég az Amazon rendszereire költöztette a szolgáltatását. Az átállás hónapokig tartott, és komoly nehézségekkel járt. Ám ami ezután történt, meggyőzte a szakembert arról, hogy helyesen döntött. A Melodeo elindított egy, a Micosofttal és a Binggel közös marketingprogramot - ami olyan sikeresnek bizonyult, hogy a vállalat néhány hónapon belül megtízszerezte a forgalmát.

?Ha a saját szervereinken futtattuk volna a szolgáltatást, jelentős növekedési lehetőségtől estünk volna el" - vélekedett Wise. ?Három hónappal később felvásárolt minket a HP; ha kapacitás hiányában nem tudtunk volna élni a marketingkampány biztosította lehetőséggel, erre sosem kerülhetett volna sor" - tette hozzá.

A SEOmoz szintén olyan vállalat, amely vallja: nem kerülhetett volna kedvező piaci helyzetbe ha úgy dönt, saját infrastruktúrát épít. A cég az internetes keresőmarketinggel foglalkozó szakemberek számára nyújt különféle szolgáltatásokat: köztük egy olyan, folyamatosan frissülő ágrajzot, amely a weboldalak közötti kapcsolatokat mutatja be. ?Közel hatvan terrabájtnyi adatról beszélünk" - hangsúlyozta Kate Matsudaira alelnök.

A vállalat a szolgáltatás elindítása óta az Amazon Web Services-t használtj. ?Egyszerűbb volt, mint a saját hardverpark kiépítése" - mondta Matsudaira, hozzátéve: a szolgáltatás elindítása előtt a SEOmoz veszteséges volt, ám mára - többek között az infrastrukturális költségek megtakarításának köszönhetően, nyereségessé vált.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.