Hirdetés
. Hirdetés

Core 2 Duóra optimalizált Mac OS X

|

Az új Intel processzorokkal szerelt MacBook Pro az előző modelleknél 39 százalékkal, az 1,67 GHz-es PowerBook G4-nél akár hétszer gyorsabb.

Hirdetés

Az Apple teljes MacBook Pro mobilszámítógép-sorozata immár az új Intel Core 2 Duo processzorokra épül, melyek a vállalat bejelentése szerint a korábbi modelleknél akár 39 százalékkal is nagyobb teljesítményt kínálnak. Az új MacBook Pro laptopok alapkiépítésükben is a korábbi tárkapacitás dupláját kínálják, emellett nagyobb háttértárakkal és a nagysebességű perifériák számára FireWire 800 kapuval is rendelkeznek. A MacBook Pro alumíniumháza 1 hüvelyk vastag, de 15 vagy 17 hüvelykes fényes TFT képernyőt és beépített iSight videokamerát is tartalmaz.

Az új modellek a 4 Mbyte megosztott másodszintű gyorsítótárral az ipari szabványok szerinti mérések alapján akár hétszer gyorsabbak, mint az 1,67 GHz-es PowerBook G4. Az Apple továbbfejlesztette a Mac OS X operációs rendszert is, hogy jobban kihasználja az Intel Core 2 Duo processzor szolgáltatásait, így szándéka szerint az Aperture 1.5, Final Cut Pro 5 és Logic Pro 7 szoftverek is jobb teljesítményét nyújtanak. Az üzleti és professzionális kreatív felhasználók számára kínált MacBook Pro mobil számítógépek ezt a 3 GByte-ig bővíthető 667 MHz-es DDR2 SDRAM tárnak, az akár 256 Mbyte dedikált GDDR3 tárral támogatott ATI Mobility Radeon X1600 grafikus vezérlőnek és a kétrétegű médiát is támogató SuperDrive meghajtónak is köszönhetik. A csatlakozási lehetőségeket 10/100/1000Base-T Gigabit Ehternet kapu, beépített AirPort Extreme és Bluetooth 2.0+EDR illesztők, FireWire 800 és 400 kapuk, digitális és analóg hang be- és kimenetek, ExpressCard/34 bővítőhely és a 30"-es Apple Cinema HD Display képernyőt is támogató DVI kapu egészítik ki.

A MacBook Pro az Apple MagSafe tápegységével kerül forgalomba, melynek vezetéke mágnesesen csatlakozik a számítógéphez, így erő hatására önműködően szétkapcsol, azaz megakadályozza, hogy a tápegység vezetékébe akadva valaki véletlenül lerántsa az asztalról. A MacBook Pro ezen kívül alulról megvilágított billentyűzetet és a leejtéssel járó sérüléstől, adatvesztéstől Sudden Motion Sensor mozgásérzékelővel védett merevlemezt is tartalmaz. Az újratervezett ujjkövető alkalmas a nagyobb dokumentumok pörgetésére, pásztázására. A 15 hüvelykes MacBook Pro mobil számítógép 2,16 vagy 2,33 GHz-es Intel Core 2 Duo processzorral és rendre 1 vagy 2 GByte RAM tárral, valamint 120 GByte-os SATA merevlemezzel, a 17 hüvelykes változat 2,33 GHz-es Intel Core 2 Duo processzorral, 2 GByte RAM tárral és 160 GByte-os SATA merevlemezzel már itthon is előrendelhető.

Legfrissebb:
Az új MacBook Próhoz kapcsolódó híradás szerint az Apple által ma kibocsátott firmware megoldást nyújt a MacBook laptopok véletlenszerű leállására. A problémával eddig a szakszervízhez kellett fordulni, az 1 MB-os frissítés állítólag megoldja majd a problémát.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.