Hirdetés
. Hirdetés

Csodakerék magyar módra

|

Hét elején a világ és a sajtó szó szerint hanyatt esett a Google legújabb keresőfejlesztéseitől. Az újdonságok egy része már régóta működik, máshol.

Hirdetés

Hiába nézegettem a „mai internet közműveként működő kereső legújabb vívmányait”, nem találtam benne semmi korszakalkotót. Jelentős részüket pedig már kitalálták, sőt megvalósították mások. Így van ez még akkor is, ha csak a kereső szakma ismeri ezeket az oldalakat, s felhasználók soha sem jönnek rá, hogy a „Google csodakerék” – grafikus vizualizáció - két éve létezik egy magyarok által fejlesztett keresőben.

A Google már csak piaci részesedése miatt nyugodtan aludhat a kis, kreatív fejlesztők kevéssé ismert keresőitől, de ettől a kicsi Dávidok sokasága dobálja parittyával a Góliátot.


Az Allplus.com: 100% hazai.


Végül aztán egész pontosan azért gondoltam, hogy meg kell írnom ezt a cikket, mert van nekünk egy magyar keresőfejlesztő cégünk, amely noha szintén a Dávidok hadát erősíti, már működő változatban üzemelteti a Google által most bemutatott „csodák” jó részét. Az Allplus.com oldalán gyakorlatilag évek óta bárki megcsodálhatja a Google újdonságként aposztrofált újítások működő verzióját, vagy keresgélhet a Twitterek és blogok világában anélkül, hogy eltévedne a számtalan opció között. A kreativitás nem cégmérettől függ.


A Google fejlesztői a készülő "vívmányokról"

Mondhatja most bárki, hogy nem ez a lényeg, s hogy mindenki a Google-t használja, az ismeretlenekkel nem törődik a világ. Így is van. Ha csak az ismerteket mutatjuk meg, akkor sosem vesszük észre, hogy valaha a Google is ismeretlen volt, és pont az ötletei miatt lett sikeres a két alapító egyetemista.  

A világ így működik, a kicsik nagyok szeretnének lenni, de amint nagyok lesznek lelassulnak és elvesztik a rugalmasságukat. Trónkövetelők nélkül unalmas lenne a világ.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.