Hirdetés
. Hirdetés

Csökken a Skype lendülete

|

Egy év alatt megduplázódott a VoIP-szolgáltatás felhasználóinak tábora, viszont az összes beszélgetés ideje alig nőtt.

Hirdetés

Az eBay legújabban közzé tett adatai szerint a Skype VoIP-szolgáltatást továbbra egyre többen veszik igénybe, ám a növekedés üteme lassult az előző időszakhoz képest. Március végén 196 millió regisztrált Skype-felhasználó volt világszerte, ami robbanásszerű növekedést jelent az egy évvel korábbi 95 millióhoz képest. Azonban negyedévekre lebontva jó látszik, hogy az új ügyfelek számának emelkedése 2007-re jelentősen lelassult. Az idei első negyedévben összesen 25 millióan csatlakoztak a Skype-táborhoz, ami 14 százalékos növekedést jelent - 2006 negyedik negyedévében még 35 millió új felhasználó regisztrált, 26 százalékkal gyarapítva az ügyfelek számát.

A még mindig irígylésre méltó növekedés ütemének lelassulása főként a Comcasthoz and Time Warner Cable-höz hasonló, kábeles digitális hangszolgáltatások (digital voice) egyre nagyobb népszerűségének köszönhető. Mindezt egy másik lényeges adat is jól szemlélteti: noha egy év alatt megduplázódott a a Skype-felhasználók tábora, 2006 első negyedévében az ingyenes Skype-to-Skype beszélgetések összes ideje 7,6 milliárd perc volt, míg ez a mennyiség 2007 első három hónapjában "csupán" 7,7 milliárd percet tett ki.

A fizetős SkypeOut-hívások számát tekintve a helyzet még ennyire sem bíztató: a tavalyi első negyedév 1,5 millió percnyi beszélgetése idén semmennyit sem emelkedett, vagyis a Skype szempontjából az egyik legfontosabb területen maradt el a növekedés. (A SkypeOut lényege, hogy lehetővé teszi a Skype-hívások kezdeményezését hagyományos, nem IP-alapú vezetékes és mobilkészülékekre.)

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.