Hirdetés
. Hirdetés

Csökkennek az európai roaming-díjak

|

A hívások díja mellett kevesebbet kell fizetni a határokon túl küldött SMS-ekért is - derült ki az ERG adataiból

Hirdetés

A nyáron életbe lépett európai roaming-rendelet nyomán az Európai Unió országaiban jelentősen csökkent mind a roaming-hívások kezdeményezésének, mind fogadásának kiskereskedelmi ára, közölte az Európai Szabályozók Csoportja (ERG) csütörtökön, amikor közzétette első vizsgálatának eredményeit.
2007 harmadik negyedévében az előző negyedévihez képest a roaming (barangoló) hívások indításának átlagos bruttó kiskereskedelmi ára 69 eurócentről 62 eurócentre, a roamingoláskor fogadott hívások átlagos kiskereskedelmi ára pedig 0,34 euróról 0,30 euróra csökkent.
Az eredményeket értékelve Pataki Dániel, a Nemzeti Hírközlési Hatóság elnöke, aki 2008-ban egyben az ERG elnöki posztját is betölti, elmondta, hogy az árcsökkenés valódi mértéke csak a negyedik negyedévi adatokból lesz igazán látható, hiszen az Eurótarifa nyár végi bevezetése a harmadik negyedévi adatokban még csak részben éreztethette hatását.

SMS- és más adatforgalmi tarifák

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.