Hirdetés
. Hirdetés

Csökkent a bizalom, a ZTE profitja megfeleződött

|

A kínai telefongyártó, a ZTE profitja majdnem a felére zsugorodott az év első felében annak ellenére, hogy eladásai értékét közben növelni tudta.

Hirdetés

A ZTE olcsó androidos telefonjairól és hálózati infrastruktúra berendezéseiről vált ismertté. Az idei elő félévben 15,21 százalékkal 42,6 milliárd jüanra tudta növelni a bevételeit, de eközben a profitja 48,5 százalékkal 655 millió jüanra esett. A cég a rossz eredményt azzal indokolta, hogy a világgazdasági növekedés nem elég gyors, és igen erős a verseny a telekommunikációs iparban, továbbá a volatilis devizaárfolyamok is sújtották őket.

A cég pénzügyi jelentéséből az is kiderül, hogy a vállalatcsoport profitja visszaesett az elmúlt évihez képest is, mert elmaradtak a befektetésekből származó bevételei, devizaátváltási veszteségeket kellett elkönyvelniük, elhalasztottak egy sor kínai hálózatépítési tendert, és a bruttó profitmarzsuk is alacsonyabb lett.

Az elmúlt néhány évben a Huawei és a ZTE számos infrastrukturális beruházási szerződést kapott, amiatt, hogy a mobiloperátorok áttértek a negyedik generációs LTE hálózatokra. Az elmúlt évben mindkét cég növekvő nyomás alá került amiatt, hogy kapcsolatot véltek felfedezni a kínai kormány és hadsereg, illetve a kínai távközlési cégek között.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.