Hirdetés
. Hirdetés

Csökkent a Skype népszerűsége

|

Egy nemrég elvégzett felmérés szerint egyre többen választják telefonszolgáltatójuk VoIP megoldásait, így a Skype piaci részesedése jelentősen csökkent.

Hirdetés

A Sandvine piackutató vállalat 700.000-es mintát vizsgálva hozta nyilvánosságra megdöbbentő eredményét: kontinensünkön drámaian lecsökkent a Skype-felhasználók tábora. Európa VoIP piacának már csak 45 százalékát birtokolja a valaha 90 százalékos népszerűségnek örvendő Skype.

Az Egyesült Államokban az elmúlt időszakban 53 százalékra, míg Európában 51 százalékra nőtt azon felhasználók száma, akik saját távközlési és / vagy internet-szolgáltatójuk VoIP megoldásait használták. A nagyvállalatok ugyanis egyre inkább ráéreznek az új piac lehetőségeire: mivel az interneten keresztüli hangátvitel technológiája már kellően "kényelmes", egyre több cég kínál kiegészítő szolgáltatásként, vagy valamilyen DSL csomagjába építve VoIP megoldásokat. Erre itthon a Magyar Telekom internetes kommunikátora, a Klip is jó példa.

A legnagyobb csapást azok az új felhasználók jelentik, akik korábban nem használtak semmilyen VoIP megoldást, így a Skype-ot sem ismerik. Amikor egy ilyen új ügyfelet a szolgáltató "megkínál" egy saját internetes telefonálási lehetőséggel, a független, Skype jellegű megoldásoknak már esélyük sincs.
A Sandvine közleménye szerint - pont a fentiek miatt - a tendencia még tovább is erősödik a közeljövőben.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.