Hirdetés
. Hirdetés

Csúcsokat dönt a Samsung új mobil DRAM-ja

|

A memóriacsomag 8 gigabájtos, és másodpercenként 34 gigabájt adatot tud továbbítani.

Hirdetés

A Samsung bemutatta a világ első 8 gigabájtos LPDDR4 DRAM csomagját: egy olyan memóriát, melynek kapacitása és sebessége is duplája a PC-kben használt szokványos DRAM-okénak.

Az új LPDDR4 (a rövidítés feloldása: "low power, double data rate", vagyis "alacsony fogyasztású, kétszeres adatáviteli sebességű) DRAM új, 10 nanométeres technológiával készül, ami megduplázza a korábbi 20 nanométeres lapkák kapacitását.  A 8 gigabájtos DRAM csomag mérete 15x15x1,0 milliméter, és a pakk a Samsung négy darab 16 gigabites LPDDR4 memórialapkájából áll össze.

Eddig csak a csúcsszintű, ultraslim noteszgépeknél fordult elő a 8 gigabájtos DRAM, a Samsung újdonsága révén viszont a mobileszközök következő generációja is felvértezhető ezzel a tárkapacitással.

Az új  DRAM csomag nem csak nagy kapacitású, de gyors is: 64 bit széles memóriasínt feltételezve másodpercenként akár 34 gigabájt is továbbítható a segítségével. Ez a sebesség lehetővé teszi egyebek közt a virtuális gép funkciót és a zökkenőmentes 4K UHD videolejásztást, ami a prémium PC-k népszerű szolgáltatása.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.