Hirdetés
. Hirdetés

Csúszhat a Clover Trail-tabletek bemutatása

|

Az Intel új Clover Trail Z2760 Atom processzora többhetes készenléti akkumulátoridőt ígér. A cég új szuperchipjének bemutatása azonban késik - és így a chipre épülő "iPad-gyilkos" tabletek piaci megjelenése is csúszhat.

Hirdetés

Asus Vivo Tab
Asus Vivo Tab

A Businesweek értesülései szerint késhet az Intel új, tabletekre fejlesztett szuper-energiatakarékos chipjének bemutatása: a Microsoft egyelőre nem hagyta jóvá a Clover Trail (más néven Atom Z2760) processzor energiamenedzsment-szoftverét. Márpedig ha chip piacra vezetése késik, akkor az Intel fejlesztésére épülő új, Windows 8-as táblagépek bemutatását is elhalaszthatják.

A lap „egy neve elhallgatását kérő” forrásra hivatkozva azt írta, hogy a Microsoft eddig egyetlen Clover Trail processzorral szerelt tablet piacra dobásához sem járult hozzá. Az Intel 1,8 gigahertzes, x86-os architektúrára épülő duplamagos CPU-i 32 nanométeres gyártási technológiával készülnek, és állítólag többhetes készenléti akkumulátoridőt szavatolnak.

A Clover Trailre épülő tabletek – formátumokat és árukat tekintve egyaránt – az iPad első számú kihívói lehetnek a piacon: ezért mihamarabbi piacra vezetésük különösen fontos az Apple-dominanciát letörni igyekvő Microsoft-Intel duó számára. (Az Apple jelenleg hetven százalékos részesedéssel ül a táblagép-szegmens tetején.)

Még kellemetlenebbé teszi a helyzetet, hogy az elmúlt hónapokban több nagy eszközgyártó is bejelentette: az Intel új processzorára épülő táblákat fejleszt. Az Asus a Vivo Tabbel, a HP az Envy X2-vel, az Acer pedig Iconia W510-zel szeretne villantani – ám a chip bemutatásának elnapolásával ezeknek a hardvereknek a premierje is csúszhat. A Windows 8 bemutatásának időpontja pedig vészesen közeledik.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.