Hirdetés
. Hirdetés

DDR3 memória: az utolsó simítások

|

Célegyenesbe ért a gyártásra való előkészítés - a Samsung új memóriái az év második felében jelennek meg a boltokban.

Hirdetés

A dél-koreai vállalat hétfőn jelentette be, hogy új DDR3 (double data rate 3) memóriaegységei közül 21-et már jóváhagyott az Intel - ez azt jelenti, hogy a memóriák hivatalosan is kompatibilisek a processzorgyártó által forgalmazott chipkészletekkel, ami a kereskedelmi forgalomba bocsátás egyik fontos befejező lépése. A Samsung még júniusban elkezdi a memóriák tömeggyártását, az értékesítés pedig az év második felében indul.

Hasonló bejelentéssel már találkozhattunk májusban, a Hynix Semiconductor DDR3 memóriái szintén zöld fényt kaptak az Inteltől - a szintén dél-koreai vállalat elsőként szerezte meg termékeire a minősítést, a gyártást azonban csak a harmadik negyedévben kezdi meg.

A Microsoft ma kezdődő WinHEC (Windows Hardware Engineering Conference) konferenciáján a Samsung egy 8 gigabájt DDR3 memóriával felszerelt PC-t mutat be, összesen 4 memóriamodullal. A rendszer elsősorban a számítógépes játékosokat hivatott elkápráztatni, a legtöbb felhasználó egyelőre nem fog találkozni az új egységekkel - a Samsung előrejelzése szerint 2008 végén, 2009 elején esedékes a technológiai áttörés, vagyis ekkor haladja majd meg az eladott DDR3-as memóriák száma a jelenleg használt DDR2-esekét. Tae-Sung Jung, a Samsung illetékes alelnöke szerint mindez elsősorban attól függ, hogy a gyártók milyen ütemben lesznek képesek az árak leszorítására.

ddr3.jpg
Munkatársunk felvétele a a Samsung DDR3 memóriájáról az áprilisi IDF-en

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.