Hirdetés
. Hirdetés

DDR3? Ráérünk arra még...

|

Az AMD a DigiTimes értesülései szerint a DDR3-as AM3 alaplapok tervezett bemutatását 2007 harmadik negyedévéről 2008-ra halasztotta.

Hirdetés

Ez azonban nem jelenti azt, hogy eseménytelenül telik majd a 2007-es év: a AMD jelenlegi AM2-es alaplapjának AM2+ elnevezésű, felpörgetett változatát kínálja majd a vásárlóknak. Az AM2+ legfontosabb tulajdonsága a HyperTransport 3.0 kommunikációs szabvány (és visszamenőleg a HT 1.0-ás változat) támogatása lesz. A gyártó első K8L négymagos (quadcore) processzora is az Altair munkanéven futó alaplapot használja majd.

A HyperTransport technológia az összteljesítményt a be- és kimeneti szűkületek megszüntetésével javítja, növeli a sávszélességet és a sebességet, csökkenti a késleltetést. A munkaállomások szempontjából ez gyorsabb grafikus átvielt, a nagy mennyiségű adattal dolgozó alkalmazások számára gyorsabb betöltődését, hatékonyabb többszálú futtatást és az alkalmazások közötti simább átmenetet jelenti.

Az AMD az Altair megjelentetését szintén 2007 harmadik negyedévére ígéri. Az Altair 2,7-2,9 GHz-es órajellel és magonként 512 KB másodszintű gyorsítótárral (L2 cache) rendelkezik majd, valamint egy 4 Mb-os harmadszintű gyorsítótárral (L3 cache), melyen a négy processzormag együtt osztozik. Az AMD tervei szerint 2007 elején az AM2-es alaplapok fogják kitenni a cég teljes, asztali gépekhez szállított CPU-mennyiségének 95 százalékát, a később belépő AM2+ egységek pedig mindebből év végére 15 százalékos részesedést kell, hogy elérjenek.

A várakozások szerint az AM3-as CPU-k kompatibilisek lesznek az AM2-es és AM3-as foglalattal rendelkező alaplapokkal, azonban az AM3-as alaplapok már nem fogják támogatni az előző generációs processzorokat, így az AM2-es modelleket sem.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.