Hirdetés
. Hirdetés

Digitális bébicsőszt készített a Mattel és a Microsoft

|

Az Aristotle beszélget a gyerekekkel, altatót énekel nekik, és még vicceket is mesél.

Hirdetés

Az Amazon Echo és a Google Home után most a Mattel is megpróbálkozik az otthoni digitális asszisztensek műfajában. A Microsofttal közösen kifejlesztett, 249 dolláros kütyüje az  Aristotle névre hallgat, és dada, illetve házitanító egyszemélyben. Hardvere a Fubu nevű tabletcéget dícséri,  amelyet a Mattel tavaly vett meg.

A fejlett -- részben a Microsofttól származó -- mesterséges intelligenciával felvértezett eszköz  egy webkamerából és egy henger alaku hangszóróból áll, ami beszélgetni tud a gyerekekkel. A hangszóróba színes LED-eket építettek: a fény beszélgetés közben a színét változtatja, és a játékokban is szerephez jut.

Az eszköz hangjuk alapján megkülönbözteti a csemetéket, és nyomon követi fejlődésüket. Női hangon beszél (ami csöppet meglepő, mert neve magyarul Arisztotelészt jelent), és a szülők beprogramozhatják , hogy csak udvarias kérdésekre reagáljon, illetve megadott időben idegen nyelvre váltson át, így segítve a gyerekek nyelvtanulását.

A Mattel odafigyelt az adatbiztonságra is: az eszköz és a felhő között minden adat  titkosítva mozog.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.