Hirdetés
. Hirdetés

Digitális fotókeret és 3D tévé

|

Ma ér véget Berlinben az IFA kiállítás. Több érdekes terméket jelentettek be, például 3D kijelzőket.

Hirdetés

A Texas Instruments bemutatta a DLP (Digital Light Processing) kijelző-technológiájának továbbfejlesztett változatát, amely lehetővé teszi, hogy a HDTV készülékek három dimenziós képeket jelentessenek meg. Ehhez azonban speciális szemüveget is kell viselni. A Philips is bemutatott egy 42 hüvelykes LCD 3D-kijelzőt, amelyhez viszont nem kell szemüveget használni. A prototípust vezérlővel lehet átállíteni 2D, illetve 3D üzemmódba.

 

hdtvifa.jpg
 

 

A DisplayLink hálózati kijelző-rendszerrel jelentkezett, amellyel három nagyképernyős HD monitort lehet csatlakoztatni egyetlen PC-hez 2.0 USB-n keresztül. A vállalat tervezi, hogy a rendszer hat monitoros változatát is megjelentetik.

Kereslet mutatkozik a digitális fotókeretek iránt is. A Toshiba 7 hüvelykes digitális fotó- és video kerete 800x480 pixeles kijelzőt tartalmaz, valamint egy wattos beépített hangszóró-párt. Ezek segítségével MPEG-4 és DivX fájlokat is le lehet játszani, miközben MP3 vagy WMA zenét hallgatunk. A rendszer 256 MB memóriát, USB 2.0 csatlakozót és több formátumú kártyaolvasót is tartalmaz. A Philips hét és tíz hüvelykes kijelzőt mutatott be, szintén USB és kártyaolvasóval ellátva.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.