Hirdetés
. Hirdetés

Digitális immunerősítés

|

A bántalmazás elleni és internetbiztonságot célzó program Tóth Gabi és Caramel részvételével zajlott az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

Hirdetés

A Cartoon Network csatorna "Aki ver, az nem haver" és az Új Nemzedék Központ "Digitális Immunerősítő Program" célkitűzéseit egységesítő kampány részeként Tóth Gabi és Molnár Ferenc Caramel énekesek, valamint a Kék Vonal szakértői rendhagyó osztályfőnöki órát tartottak csaknem ötszáz fiatal részvételével a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban.

Hirdetés

A Cartoon Network és az Új Nemzedék Központ közös kampányában Tóth Gabi és Caramel vett részt az általános- és középiskolás fiatalok foglalkozásain. Az aktivitásokat korcsoport szerinti bontásban rendezték meg, ahol a fiatalabbak a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány közreműködésével a közösségi élet kérdéseivel, valamint a gyerekek közötti zaklatás témakörével, a bullying fogalmával foglalkoztak, míg a középiskolások az Új Nemzedék Központ trénereinek vezetésével a #Sohavégetnemérős szkeccsfilm online világhoz kapcsolódó tapasztalatait, valamint a Magyar Ifjúság Kutatás 2016 fontosabb megállapításait összegezve beszélgettek az énekesekkel a zaklatás és az internetes társkeresés kérdéseiről.

Tóth Gabi azért vállalta, hogy a kampány arca lesz, mert szerinte fontos tudatosítani a fiatalokban, milyen jogaik és lehetőségeik vannak, hogy az életben és online is képesek legyenek megvédeni magukat. Az énekesnő hozzátette, hogy közösségimédia-menedzser hiányában ő maga kezeli a közösségi oldalait, ezért meg kellett tanulnia, hogyan reagáljon helyesen a rázúduló negatív kommentekre, amelyek között rágalmazás, rosszindulatú pletyka és zaklatás is előfordul. "Meg kell tanulni letiltani, «kiikszelni» azokat, akik zaklatás vagy feszültségkeltés céljával találnak be ezeken a felületeken."

Caramel szerint soha, semmilyen formában nem szabad teret engedni a bántalmazásnak. "Mindig úgy bánjunk másokkal, ahogy szeretnénk, hogy velünk bánjanak. Számomra ez a kampány legfontosabb üzenete, és persze az, hogy elmondjuk a gyerekeknek, hová fordulhatnak segítségért."

Az osztályfőnöki órákat megelőző hetekben a gyerekek kérdéseket intézhettek Gabihoz és Caramelhez a Cartoon Network Magyarország Facebook-oldalán keresztül, melyekre videóinterjúban válaszoltak az osztályfőnöki órák után. A Tóth Gabival készült interjú már megtekinthető a csatorna Facebook-oldalán.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Uránia Nemzeti Filmszínház támogatásával ingyenesen megtekinthető #Sohavégetnemérős című filmet idáig több, mint 4000 fiatal látta, a filmvetítést követő rendkívüli osztályfőnöki órán pedig 1000-nél több középiskolás vett részt.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.