Hirdetés
. Hirdetés

Döbbenetes letöltési számnál a világ legnépszerűbb médialejátszója

|

A VLC Media Playert idáig hárommilliárd alkalommal töltötték le.

Hirdetés

Hirdetés

Jelentős mérföldkőhöz ért a VideoLAN nyílt forrású VLC Media Player appja: a hivatalos honlap szerint a letöltések száma a napokban elérte a hárommilliárdot.

A VLC alighanem napjaink legnépszerűbb keresztplatformos médialejátszó alkalmazása, amit eszközök millióin futtatnak Windows, macOS, GNU/Linux, Android, iOS, Chrome OS, sőt, még Windows Phone rendszereken is. Népszerűségét főként annak köszönheti, hogy a videók lejátszásakor nem kell különböző kodekcsomagokkal bajlódnunk, mert a legelterjedtebb videó és audió kodekek eleve a szoftver részét képezik.

A program 2012-ben érte el az egymilliárdos, 2016-ban a kétmillárdos letöltési számot, vagyis míg a második milliárd letöltéshez négy, a harmadikéhoz már csak alig több, mint két évre volt szüksége.

Az újabb rekordot a CES 2019-en ünnepelte meg a cég, ahol azt is elárulta, hogy már dolgoznak a VLC 4-en, amely masszív továbbfejlesztésnek ígérkezik.

További jó hír, hogy a VLC for Android februárban AirPlay támogatással egészül ki, ami lehetővé fogja tenni, hogy a mobil eszközünkről Apple TV-re streameljünk videókat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.