Hirdetés
. Hirdetés

Drámamentes negyedre számítanak a HP-nál

|

Az elemzők szerint pénzügyi szempontból eseménytelen, csendes negyedévet zárt a HP. A tavaly ősszel kinevezett vezérigazgató számára már egy nagyjából kiegyensúlyozott első negyed is nagy eredménynek számítana.

Hirdetés

Meg Whitman, a HP CEO-ja
Meg Whitman, a HP CEO-ja

A tőzsdei elemzők visszafogott, az előzetes várakozásokat kevéssel meghaladó pénzügyi eredményre számítanak a Hewlett-Packardtól (HP). A szakemberek egyetértenek abban, hogy Meg Whitman számára, aki tavaly szeptemberben váltotta a vezérigazgatói székben a meglehetősen dicstelenül leszerepelt Léo Apothekert, már egy „vértelen” negyed is komoly diadalt jelentene.

A Wall Street-i szakemberek nem tették túl magasra a lécet: 30,7 milliárd dolláros bevételt és 87 centes részvényenkénti nyereséget várnak a HP-től. „Vegyes trendeket érzékelünk: a vállalat lassan ugyan, de kezdi visszaszerezni megrendelői bizalmát, és megoldani a PC- és nyomtatóüzletág árukészletével kapcsolatos problémákat” - nyilatkozta Shaw Wu, a Sterne Agee elemzője.

Wu szerint a cég nagyvállalati és KKV-divíziójának javuló teljesítménye hatékonyan ellensúlyozhatja a fogyasztói üzletág gyenge értékesítési mutatóit. A szakember úgy véli, további optimizmusra adhat okot, hogy az elemzők a második negyedévben is kiegyensúlyozott pénzügyi teljesítményre és 95 cent körüli részvényenkénti nyereségre számítanak.

Wu véleményét Peter Misek, a Jefferies elemzője is osztja. Értékelése szerint a HP PC-üzletágának helyzete lassan stabilizálódni látszik – annak ellenére is, hogy a cég jelentős piaci részesedést vesztett a Lenovóval és az Apple-lel szemben.

Az elemzők egyetértettek abban, hogy a HP is megszenvedi a merevlemez-piacon tapasztalható ellátási nehézségeket, ám valószínű, hogy rendkívül kiterjedt beszállítói hálózata révén képes lesz minimalizálni a veszteségeket.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.