Hirdetés
. Hirdetés

Drasztikus fogyókúrán az IBM

|

A cég nagy erőkkel igyekszik csökkenteni karbonlábnyomát, és az évtized végére azt ígéri, hogy működése nem jár többé semmilyen üvegházhatású kibocsátással.

Hirdetés

Az IBM tovább folytatja működése "kizöldítését", és az évtized végére szeretné elérni, hogy működése ne járjon semmiféle üvegházhatású gáz kibocsátásával. A high tech óriáscég, amely más nagyvállalatokhoz hasonlóan egyre nagyobb hangsúlyt fektet a környezet védelmére, 2025-re a 2010-es kibocsátási szint 65 százalékos csökkentését irányozta elő, és a felhasznált energiának 65 százalékát megújuló energiaforrásokból akarja fedezni, az évtized végére pedig ezt az arányt 90 százalékra emeli.

Hirdetés

A klímaválság napjaink egyik legégetőbb problémája, fogalmazott az IBM igazgatója, Arvind Krishna, aki szerint az IBM továbbra is élenjáró szerepre tör a bolygó megvédésért folytatott harcban. Ugyanakkor az elmúlt időszakban más nagyvállalatok is látványos bejelentéseket tettek: az Amazon például 2040-re akarja elérni a zéró kibocsátást; a Microsoft - az IBM-hez hasonlóan 2030-ra tervezi a karbonsemlegességet. Technikai értelemben a Microsoft egyébként már 2012 óta zéró kibocsátású, de ezt csak karbon offsetekkel, például visszaerdősítési programokkal éri el.

Ugyanakkor azonban, többi társához hasonlóan az IBM-nek is van mit tennie azért, hogy csökkentse karbonlábnyomát. Ennek ugyanis az IBM-termékek által generált indirekt kibocsátás is fontos részét képezi - de hogy ez miként akarja mérsékelni a cég, arról a legújabb környezetvédelmi tervekben nincsen szó.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.