Hirdetés
. Hirdetés

Dunn mégsem bűnös?

|

Felmentették Patricia Dunnt, a HP volt elnökét a vállalat hosszú hónapok óta húzódó lehallgatási ügyben.

Hirdetés

Kalifornia állam főügyészi hivatala a múlt héten nyilatkozatban jelentette be, hogy a Patricia Dunn és további három vádlott beleegyezett: bizonyos vádpontokban bűnösnek vallják magukat. Később a hivatal bejelentette, hogy tévedés történt: Dunn semmit nem ismert be, és a másik három vádlott - a HP korábbi jogtanácsosa és két magánnyomozó - esetében is csak annyi történt, hogy nem fellebbeztek a vádak ellen. A bíróság felajánlotta, hogy megszünteti az eljárást ellenük, ha vállalnak 96 órányi közmunkát és kártérítést fizetnek a lehallgatott áldozatoknak. A HP nem kommentálta az esetet, Patricia Dunn ügyvédjei viszont üdvözölték a bíró döntését, hogy megszünteti az eljárást a volt HP-elnök ellen.

Nathan Barankin, a főügyészi hivatal sajtóosztályának munkatársa úgy nyilatkozott, hogy azért adta ki a téves közleményt, mert az eseten dolgozó ügyészek úgy tájékoztatták, hogy a vádlottak bűnösnek vallják magukat. Pontosabban: a vádlottak tárgyalnak a megegyezésről, amit Barankin úgy értelmezett, hogy elfogadják az ügyészség ajánlatát. Barankin magára vállalata a tévedés felelősségét.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.