Hirdetés
. Hirdetés

Dupla kapacitású flash memóriák az Inteltől

|

Az Intel flash memóriákat gyártó részlege átállt az új gyártási technológiára, melynek köszönhetően megduplázhatta legnagyobb chipjeinek kapacitását.

Hirdetés

Az első 65 nanométeres eljárással készült NOR flash memóriák még ebben a negyedévben napvilágot láthatnak, Ezeket elsősorban a mobiltelefonokban alkalmazzák. A gyártók az év végétől kaphatják meg az első nagyobb szállítmányokat.

Az új chipek 1 gigabit kapacitással rendelkeznek, ami pont a duplája a jelenlegi, 90 nanométeres technológiával készített memóriákénak. A vállalat flash memória csoportjának alelnöke, Brian Harrison elmondta, hogy terveik szerint az új eljárással 2 gigabites chipeket is elő tudnak majd állítani, ám a már tesztelés alatt álló 45 nanométeres technológiával ez még olcsóbban megoldható lesz majd.

A flash memóriákat egyébként már nem csak mobiltelefonokban, PDA-kban, hordozható digitális médialejátszókban használják: a Samsung nemrég bemutatta 32 gigabájtos tárolókapacitású, NAND flash memórián alapuló SSD-jét (solid state disk), amivel a jelenlegi noteszgépekben használt merevlemezeket szeretnék a későbbiekben leváltani. A dolog egyetlen hátulütője annak ára. Szinte minden másban jobb tulajdonságokkal rendelkezik, hiszen nem érzékeny az ütődésekre, nincs működési zaja, és kevesebb energiát használ fel.

Az iSuppli elemzői szerint 2006-ban a globális flash memória piac 69%-át a NAND típusú chipek teszik majd ki. Ez a szám 2004-ben mindössze 45% volt.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.