Hirdetés
. Hirdetés

Durván a mobiloknak kedvez a Google

|

Szeptembertől lehúzhatja magát az a webhely, amelyik nincs okostelefonokra optimalizálva.

Hirdetés

Hirdetés

A Google közel öt éve dolgozik a mobil-orientált webes indexelésen. Bár a webhelyek hetven százalékát ma már mobilokra optimalizálják, a maradék harminc százalék még mindig épp elég kényelmetlenséget okoz az okostelefon-felhasználóknak a PC-k képernyőjére szabott felületével.

A böngészési tapasztalatok javítása érdekében ezért a Google 2020 szeptemberétől minden webhelyen a mobilokat priorizáló indexelésre vált át.

A bejelentés célja, hogy azok a fejlesztők, akik még nem valósították meg a mobilos kompatibilitást, komolyan elkezdjenek dolgozni ezen.

A régi webhelyeknél ez csak a hely áttervezésével oldható meg. Olyan technikák jöhetnek szóba, mint például a Responsive Web Design - a Google ezt ajánlja leginkább. A megújult webhelyen azután a Google már képes lesz feldolgozni a tartalmat egy okostelefonos Googlebottal, és megfelelően frissíteni a keresőindexet.

A Google nem részletezte, mi történik a nem mobilos webhelyekkel szeptember után, de sok jóra valószínűleg nem számíthatnak a keresési eredményekben.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.