Hirdetés
. Hirdetés

Durván betart az Edge-nek a Google?

|

Egy korábbi Microsoft-szakember szerint a Google direkt úgy változtatta meg a YouTube kódját, hogy az Edge rosszul fusson. A Google most cáfol.

Hirdetés

Hirdetés

A Microsoft egy korábbi belső embere, Joshua Bakita nemrég arról beszélt, hogy a Google szándékosan igyekszik lerontani a rivális böngészők működését. Ennek érdekében például kifejezetten olyan változtatásokat eszközölt a YouTube-on, amelyek lelassították a Microsoft Edge-et.

A Google ezt most cáfolja, azt hangoztatva, hogy a böngészők teljesítményét csak a hibák érintik, ezeket pedig a cég mindig a lehető leggyorsabban igyekszik kijavítani.

A YouTube-on nem helyeztek el olyan kódokat, amelyek egyes böngészők működését igyekeztek akadályozni, állítja egy YouTube szóvivó, aki szerint rendszeresen konzultálnak más böngésző-fejlesztőkkel a szabványokat kidolgozó testületekben, a Web Platform Tests projekben, a nyílt forrású Chromium projektben és másutt is, hogy javítsák a böngészők általános működését.

A Microsoft belső embere szerint viszont épp a fenti problémák elkerülése érdekében vált át az Edge a Chromium motorra, mivel a YouTube csapata korábban nem volt hajlandó részleteket elárulni a kód változásairól.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.