Hirdetés
. Hirdetés

Eddigi legnyereségesebb félévét zárta a BTel

|

A társaság árbevétele 2012 első félévében több mint 200 százalékkal 1,4 milliárd forintra növekedett, üzemi eredménye pedig meghétszereződött a tavalyi év hasonló időszakához képest

Hirdetés

A tavalyi teljes év árbevételét megközelítő első féléves nettó árbevételt ért el a Business Telecom Nyrt. (BTel) a 2012. június 30.-án lezárt első félévben. A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett hazai alternatív távközlési szolgáltató, a Business Telecom Nyrt. (BTel) nettó árbevétele több mint 222 százalékkal, 1.419 millió forintra növekedett 2012 első félévében az előző év azonos időszakához viszonyítva. A BTel stratégiájának alappilléreit a független saját hálózat folyamatos bővítése, a szolgáltatási portfolió fokozatos kiterjesztése, valamint a piaci jelenlét akvizíciókon keresztüli növelése adják.

A társaság eddigi történetének legnyereségesebb félévét zárta június 30-án: a tavalyi első féléves 25 millió forintos üzemi eredményt közel meghétszerezve több mint 174 millió forintos üzemi eredményt ért el. A BTel 2012 első félévében fejezte be egyéves kötvényprogramját, melynek keretében összesen több mint 1,5 milliárd forintnyi friss tőkéhez jutott. A szolgáltatások és az ügyfélkör jelentős bővülésével egyidejűleg az igénybe vett szolgáltatások mértéke is megduplázódott. Azonban sem a kötvénykibocsátásból eredő pénzügyi jellegű ráfordítások, sem az igénybe vett szolgáltatások mértékének emelkedése, sem a személyi jellegű ráfordítások növekedése nem tudott lépést tartani az árbevétel növekedésével, miközben az ügyfélkör bővülése során elsősorban a magasabb profittartalmú szolgáltatások irányába tolódott el az értékesítés. Mindezeknek köszönhetően a társaság jelentősen javíthatta eredményességét az elmúlt félévben.

A 2012. június 6-án lezárult egyéves kötvényprogramjából több lépcsőben befolyt, összesen 1,5 milliárd forintot meghaladó új források a társaság saját távközlési hálózatának bővítését, valamint piaci akvizícióit szolgálják. Az elmúlt félév számaiban már láthatóvá vált a 2011 végén az EnterNettől átvett több mint 18 ezer új ügyfél, továbbá a 2012 márciusában megnyitott új gerinchálózat által generált addicionális forgalom, valamint a műholdas távközlési területen a korábban megkezdett SAT TV szolgáltatás mellett szintén ebben a félévben indította el a társaság szélessávú műholdas internet-szolgáltatását.

A június 30-án lezárt első félévben még nem látszanak az elmúlt hetekben bejelentett további piaci akvizíciók hatásai, melyek keretében több mint 13 ezer új előfizető, valamint további hálózati elemek kerültek a BTel birtokába. Mindezek hatása azonban már a második féléves számokban érzékelhető lesz.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.