Hirdetés
. Hirdetés

Egy Android vírus anatómiája

|

Komoly befektetést igényel egy sikeres droidos kártevő elkészítése.

Hirdetés

A tavalyi év utolsó negyedévében 155 százalékkal emelkedett meg a mobil kártevők száma, amely növekedés motorját az Android vírusok adták. Nem meglepő módon így az RSA Conference 2012 rendezvényen is hangsúlyosak voltak a mobilbiztonsági előadások. Sőt, George Kurtz és Dmitri Alperovitch, a McAfee egykori szakértői megmutatták, hogy miként lehet egy sikeres Android kártevőt elkészíteni és terjeszteni.

 



Maga az előállítás nem olcsó, mivel a sérülékenységek fekete piacról való beszerzése, és az azokból írt egységes kód összeállítása a két kutató számára 14 ezer dollárba került. Az elkészített vírus ellenben telefonbeszélgetések rögzítésére, videók felvételére, szöveges üzenetek kiszivárogtatására, valamint távoli jogosulatlan hozzáférés biztosítására is képessé vált, amely tulajdonságoknak köszönhetően a kártevő egy sikeres terjesztés mellett akár busás vagyont is tud(na) biztosítani a készítőinek.

A témáról bővebben testvéroldalunk, a Biztonságportál cikkében olvashat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.