Hirdetés
. Hirdetés

Egy arany, két ezüst, egy bronz az informatikai diákolimpián

|

Összetettben második a magyar csapat.

Hirdetés

Kiemelkedő magyar sikert hozott a Kairóban rendezett Nemzetközi Informatikai Diákolimpia - jelentette be a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság. A középiskolás versenyzőkből álló négytagú csapat egy aranyérmet, két ezüstöt és egy bronzot szerzett a csütörtökön zárult versenyen. Ezzel az eredménnyel az Európai Unió országai közül Lengyelország mögött a 2. helyezést érte el a magyar csapat.

A siker nagyszerűségét jelzi az is , hogy az éremtáblázaton egész Európában is csak Oroszország csapata előzte meg a magyarokat.

Aranyérmet szerzett Eisenberger András, a Fazekas Mihály Gimnázium frissen végzett diákja, aki az idei spanyolországi Nemzetközi Matematikai Diákolimpián ezüstérmes volt. Informatikából ezüstérmet szerzett Szalkai Balázs veszprémi és Danka Miklós András budapesti, bronzérmet Danner Gábor szegedi diák.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.