Hirdetés
. Hirdetés

Egy éve kering az űrben egy gép, és senki sem tudja, miért

|

A fél világ azt találgatja, mit csinálhat odafent az X-37B?

Hirdetés

Egy éve lőtte ki az űrbe az Egyesült Államok Légiereje a titokzatos X-37B-t, de a küldetés céljáról semmilyen információt nem hozott nyilvánosságra. Első ránézésre a jármű egy ártalmatlan, miniatűr űrsiklónak látszik, de a látszat, mint tudjuk, néha csal. Az X-37B egy szupertitkos kormányprogram része, amely újrafelhasználható, ember nélküli űrtechnológiákat feljeszt.

A Légierő már három sikeres X-37B küldetésen van túl, az első 240, a második 469, a harmadik 674 napig tartott, és a gépek különböző újrafelhasználható repülési és landolási technikákat teszteltek. De mi célt szolgálhat a legújabb misszió?

A szakértők titkos kísérletekre gyanakodnak. Tippjeik is vannak: lehet, hogy újfajta érzékelők és lehallgató eszközök, vagy intelligens antennák kipróbálása zajlik odafent.

A homályt növeli, hogy korábban mindig megmondták, a kettő közül melyik X-37B-t bocsátották fel, ezúttal viszont ezt az információt is visszatartották. A korábbi küldetések egyre hosszabb ideig tartottak, de a szakértők nem számítanak rá, hogy a mostani is csúcsokat dönt.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.