Hirdetés
. Hirdetés

Egy fontos akadály elhárult a Windows 10 frissítések elől

|

A Microsoft a nem teljesen kompatibilis antivírus szoftvereket futtató gépeken eddig letiltotta a frissítést. Ezt a korlátozást most feloldották.

Hirdetés

Hirdetés

A Microsoft bejelentette, hogy kivette a Windowsból azt a vírusellenes szoftverekhez kapcsolódó tiltást, ami az inkompatibilis biztonsági termékeket futtató egyes gépeken megakadályozta a frissítést.

Ez a viselkedési mód a januári biztonsági frissítéssel jelent meg, amikor a cég kiadta a Meltdown és Spectre foltokat.

Az új policy úgy festett, hogy a Windows vírusellenes kompatibilitási teszteket végzett a frissítés letöltése előtt. Egy bizonyos biztonsági kulcs kellett a frissítés fogadásához, és ha ez hiányzott, a számítógép nem frissült.

A Microsoft mindezt azzal indokolta, hogy egyes vírusellenes termékek kompatibilitási gondokat okoztak, mivel nem támogatott hívásokat intéztek a kernel memóriához.

A meglévő adatok elemzése alapján a Microsoft most úgy döntött, hogy változtat ezen a gyakorlaton, a kompatibilitási tesztekről azonban a jövőben sem akar teljesen lemondani.

Ugyanakkor a legtöbb vírusellenes fejlesztő azt állítja, hogy terméke kompatibilis a Windows 10-el, így ilyen problémák velük kapcsolatban amúgy sem merülhetnek fel.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.