Hirdetés
. Hirdetés

Egy időre megbénult a WordPress.com

|

Történetének legnagyobb DDoS-támadásával szembesült a 25 millió blognak helyet adó szolgáltatás.

Hirdetés

Csütörtök este ismeretlen hackerek összehangolt, szolgáltatás-megtagadással járó (DDoS) támadást indítottak a WordPress.com ellen, amely miatt több a webszolgáltatás által hosztolt oldal egy időre elérhetetlenné vált. Sara Rosso, az üzemeltető Automattic képviselője által kiküldött levél alapján másodpercenként több gigabites és több tízmillió adatcsomagos lekéréssel bombázták a blog-szolgáltatót.

 

 

 

 

A V3-nak nyilatkozva Matt Mullenweg a WordPress alapítója elmondta, hogy az akció során mindhárom adatközpontjuknál (Chicago, San Antonio és Dallas) kiesést észleltek, amelyre a szolgáltatás történetében még nem volt példa.

A 25 millió blognak otthont adó szolgáltatás később helyre állt, de hosszú ideig elérhetetlen volt néhány népszerű, a WordPress által hosztolt oldal, amely érintette például a Sophos biztonsági blogját és a TechCrunch oldalát is.

A V3 értesülése szerint politikai motiváció állhat a támadás hátterében, mivel a célpont valójában nem a WordPress.com, hanem egy azon megtalálható idegen-nyelvű blog volt. Utóbbi gyanút a memeburn írása is alátámaszthatja, amely alapján a tegnapi napon nem csak a Wordpress.com-ot, hanem néhány dél-koreai kormányhivatal weboldalát is szolgáltatásmegtagadás alapú támadás érte. A WordPress.com üzemeltetője ugyanakkor vizsgálja még a támadás okát.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.