Hirdetés
. Hirdetés

Egy IT-szakembernek is van magánélete

|

A hálózati adattároló (NAS) nem csak adattároló. A NAS fejlett technológiájának köszönhetően mára nem csak diverzifikált megoldást nyújt a fájlok megosztására, tárolására és mentésére, hanem kiválóan használható alkalmazást is kínál a multimédiás szórakozáshoz és otthoni megosztáshoz.(x)

Hirdetés

A QNAP Turbo NAS belépett az emberek nappalijába és tökéletesen integrálódott az otthoni készülékekkel. Hatalmas tárolókapacitásának és az intuitív szolgáltatásainak köszönhetően felhasználói több ezer multimédia állományt képesek tárolni és kezelni, amelyeket ráadásul könnyen megoszthatnak családtagjaikkal vagy barátaikkal a saját felhőjükön keresztül. A QNAP Turbo NAS otthoni hálózati szerverei rengeteg hasznos alkalmazást tartalmaznak, melyek segítségével a felhasználók a digitális élet minden előnyét kiélvezhetik a jól biztosított otthoni hálózaton.

qnap
qnap


Otthoni multimédia központ
A Turbo NAS hatalmas tárolókapacitást kínál a digitális fényképek, zene- és videógyűjtemények tárolására. Mivel támogatja a DLNA/UPnP-t, lehetővé teszi a tárolt fényképek nézegetését, videók lejátszását és a zeneszámok meghallgatását, sőt az internetes rádiók műsorának élvezetét is a kompatibilis eszközökön. Mindemellett a digitális tartalmakat pofonegyszerűen meg lehet osztani a családtagokkal vagy a barátokkal.
A Photo Station webes felületén keresztül lehetővé teszi a fényképek böngészését és olyan funkciókat támogat, mint a lenyűgöző diavetítés, a Pixlr Editor és a geo-taggelés. A tartalmakat akár emailen, akár közösségi hálózatokon is könnyedén meg lehet osztani, legyen az akár a Facebook, Twitter vagy a Google +.

A Turbo NAS-t privát zeneközponttá változtató Music Station funkciónak köszönhetően nem csak saját zenei gyűjteményünkben merülhetünk el, hanem ingyen hallgathatjuk az internetes rádiók műsorát is. Mindemellett az iTunes-szerver és a Logitech Media Szerver-támogatás lehetővé teszi, hogy még kényelmesebben élvezhessük a Turbo NAS-on tárolt zenéket.
Mindezeken felül a Video Station segítségével létrehozhatjuk saját videó weboldalunkat is. A videógyűjteményeket szintén meg lehet osztani a családtagokkal és a barátokkal is a már említett közösségi hálózatokon (Facebook a Twitter és a Google+). A Turbo NAS segítségével a DLNA/UPnP kompatibilis tévéken és eszközökön is lejátszhatóak a videók, tehát bármikor a felhasználó rendelkezésére áll a házimozi rendszer.

Non-stop elérhető
Köztudott, hogy az internetről történő letöltéshez szükséges, hogy a számítógép be legyen kapcsolva, ami bizony rengeteg energiát fogyaszt. A Download Station non-stop letöltő-központként funkcionál a QGet akár több Turbo NAS szerveren is: miután a felhasználó beállította a letöltési feladatokat, kikapcsolhatja a számítógépet, mert a letöltés a háttérben folyik tovább.

Hirdetés

A MyCloudNAS segítségével pedig bárhonnan, bármikor könnyedén elérhető a Turbo NAS személyes felhőként az interneten keresztül a dedikált mycloudnas.com URL-en. Emellett egyszerű módszert kínál a családtagok és barátok emailen történő meghívására. A kiküldött levél érthetően elmagyarázza a Turbo NAS-hoz történő kapcsolódás menetét és egy letöltő-linket is tartalmaz a MyCloudNAS Connect szoftverhez, amit kimondottan Windows rendszerre készült. A MyCloudNAS Access Code-nak köszönhetően a kiválasztott szolgáltatásokat pedig csak a MyCloudNAS.com oldalon engedélyezett személyek láthatják.

Mobil szórakozás
Mindazonáltal, a mobilkészülékek mára életünk fontos részévé váltak – már nem csak emailezésre, zenehallgatásra és fényképezésre, hanem sok más dologra is használjuk őket, azonban limitált tárolókapacitásuk miatt hatalmas fájlgyűjteményt kellene odahaza tárolnunk. Szerencsére, a QNAP Qmobile alkalmazás lehetővé teszi a fényképek, zenék és videók közvetlen elérését a Turbo NAS-ról, amik így azonnal megtekinthetőek iOS vagy Android operációs rendszerű készülékeken. Ha valaki egy kiváló fényképet készít, azonnal feltöltheti a Turbo NAS-ra, ahol biztonságban tárolódik és bármikor megosztható.

A QNAP Turbo NAS-on tárolt fájlok böngészése és menedzselése akár iOS, akár Android operációs rendszert futtató mobil eszközökről is megoldható a Qfile alkalmazás segítségével, melynek révén megtekinthetőek a tárolt fájlok, kezelhetőek a megosztások, létrehozhatunk mappákat, a fájlokat pedig törölni, mozgatni, átnevezni és másolni is tudjuk.
A fényképek és dokumentumok ráadásul háromféleképpen is feltölthetőek: közvetlenül a galériából, a fénykép elkészítése után, illetve helyi mappákból. A megosztás is pofonegyszerű, hiszen a letöltéshez linkeket lehet létrehozni és továbbítani őket SMS-ben vagy emailen, de a fájlok akár csatolmányként is elküldhetőek. Amellett, hogy a mobil eszközökön tárolt tartalmak könnyen menedzselhetőek, lehetőség van azokat a Turbo NAS-ról letölteni offline használathoz.

A Qmanager segítséggel iOS vagy Android operációs rendszert futtató készülékekkel lehetővé válik a QNAP Turbo NAS ellenőrzése és menedzselése. Használatával minden fontos információ megtudható a rendszerről, annak állapotáról, hőmérsékletéről, a CPU és memóriahasználatról, lemez- és sávszélesség használatról, folyamatokról, valamint az online felhasználókról akik blokkolhatóak és kiléptethetőek. Lehetségessé válik a letöltési és backup feladatok távolról történő figyelése és irányítása; szüneteltetése, újraindítása vagy törlése.

A Qmanager lehetővé teszi az alkalmazások egy kattintással történő ki- és bekapcsolását; az Rsync, az RTRR és a backup státuszának ellenőrzését; a mentési feladatok egyenkénti engedélyezését, tiltását, elindítását vagy leállítását. Emellett ellenőrizhetővé válik a kapcsolatok állapota, valamint az online felhasználók, a rendszerüzenetek és a kapcsolati naplók egyaránt. A Find My NAS eszköz bekapcsolja a NAS hangjelzését, és lehetőség van azonnal újraindítani vagy akár ki is kapcsolni a NAS-t.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.